Mercurius in Weegschaal, doet aardig wat stof opwaaien!!

Mercurius loopt momenteel door Weegschaal – een teken dat bekend staat voor zijn gevoel voor evenwicht, onpartijdigheid, diplomatie maar ook voor zijn rechtvaardig oordeel. Echter deze Mercurius raakt een zere plek aan. Hij loopt namelijk door de zone waar de grote vierkant tussen Pluto in Steenbok, Saturnus in Weegschaal, en Uranus en Jupiter in Ram eerder dit jaar plaatsvond. Het assimileren en begrijpen van dingen uit het verleden wordt belangrijk. Mercurius heeft ook met het verstand te maken, en met begrijpen. Dus ook voor het individu is het afgelopen week -denk ik -belangrijk geweest.  Je begrijpt je eigen proces beter, snapt het ineens wel… weet wat je doen moet.

Het afblazen van de staatsbezoek van President Yudhoyono – viel onder deze stand. De aangespannen rechtszaak door de RMS President in ballingschap John Wattilete, wordt hiervoor als belangrijkste gezien. Echter de transit van Pluto door het 7e huis van de horoscoop van Nederland, doet vragen onstaan m.b.t. hoe andere in feite bevriende naties – Nederland momenteel zien. Ik ben benieuwd hoe een groot moslim land zoals Indonesie, tegenover de politieke ontwikkelingen in Nederland staat.

Pluto/Saturnus hebben allebei met de dood te maken – en gisteren heeft de gerechtshof in Den Bosch eindelijk Ina Post vrijgesproken van de moord op een hoogbejaarde vrouw. Haar vrijspraak heeft ook iets te maken met het helder maken van fouten in het systeem (Saturnus) zelf. Het geeft ook inzicht in “macht”. Zowel Saturnus als Pluto kunnen het leven van het individu in het collectief, zuur maken. De burger is vaak David tegenover de reus Goliath. Hoe krijg je je onschuld bewezen, als het hele systeem tegen je is? Zowel politie als justitie mogen hieruit lering trekken.

Slotsom… dit is niet zomaar een reisje Mercurius door Weegschaal land. Zeker tot de conjunctie met Saturnus voorbij is – en Mercurius helemaal uit die “zone’ is, kan hij in zijn functie als boodschapper tussen de Goden, aardig wat stof doen opwaaien!! Mercurius is een klein planeet die momenteel in staat is de zwakke plekken in allerlei soorten systemen te laten zien. Mercurius is in staat om Goliath op zijn knieen te krijgen!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, planeten en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Mercurius in Weegschaal, doet aardig wat stof opwaaien!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *