Holistische geneuzel… Pluto in Steenbok, druïden erkend

In 2007 heb ik een aantal lezingen gegeven over de mogelijke invloed van Pluto in Steenbok. Een van mijn aandachtspunten wat het idee dat, Pluto in Steenbok een toenemende belangstelling zoul laten zien voor het paganism. Steenbok is een vrouwelijke aardse teken – en Pluto heeft verbinding met het idee van herboren worden, met esotericism, en met de schatten van moeder aarde. Pluto door Boogschutter heeft een begin gemaakt in het ondermijnen van traditionele systemen van geloof. In de nasleep van de schandaal rondom de misbruik van kinderen, ziet de Katholieke kerk – vooral in de rijke Westerse landen – haar aantal leden – drastisch terugvallen. Welnu – onder de kop “holistisch geneuzel past in een bredere trend” schreef columniste Elma Drayer in de Trouw op donderdag 7 oktober, een stuk dat mijn inzicht rondom Pluto in Steenbok helemaal bevestigt. In Groot Brittannie is netwerk de Druiden erkend als een bonafide godsdienst. Eerst stap in een hele ontwikkeling, als we mw. Drayer moeten geloven. Mij heeft ze trouwens niet te overtuigen. De beslissing genomen door de “Charity Commission” maakt de weg vrij voor andere “modern pagans” ook deze status te krijgen.

De commissie kwam tot de conclusie dat druiden “choerente en serieuze overtuigingen’ hebben. Ik citeer nu uit Mw. Drayers artikel: “Het bevesigt hoezeer wij in West-Europa met een enorme boog lijken terug te keren naar het animistische wereldbeeld van onze verre voorouders. Terwijl de monotheistische Schepper zijn aanhang ziet slinken, wordt zijn plaats langzaam ingenomend door Moeder Natuur”. Eigenlijk bevestigt deze trend ons inzicht in natuurlijke cycli. Net als de Zon – komt alles in feite op, beleeft zijn hoogtij, maar moet op den duur weer ten onder gaan. Wat ooit door het Christendom als zinloos werd gezien en met macht onderdrukt is – keert terug.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Pluto in Capricorn en getagd, , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Holistische geneuzel… Pluto in Steenbok, druïden erkend

  1. Pingback: Tweets die vermelden Holistische geneuzel… Pluto in Steenbok, druïden erkend - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *