Week horoscoop: Een maan week…

Week horoscoop: Het wordt een interessante week: Er is nu een grote kans dat de mijnwerkers (Saturnus/Pluto) die ruim twee maanden diep onder de grond vast zitten, eindelijk bevrijd worden. Woensdag is een veel geciteerde dag voor het begin van de operatie. Indien het inderdaad op woensdag begint, staat astrologisch gezien de Maan conjunct met Pluto. De Maan in mundane astrologie heeft met het volk te maken. De ogen van de wereld zijn nu op Chile gericht. Pluto daarentegen kun je als symbool zien voor zowel het gevangenschap ondergrond  – als de mogelijke psychologische gevolgen ervan. Wat hebben deze mensen meegemaakt? Een soort inwijding. Misschien snappen ze het nog niet, maar ze keren terug naar een heel ander leven. Hun oude leven is definitief voorbij. Al zal dit ongetwijfeld een verbetering zijn – zal de dramatische manier waarop het gebeurd is – om verwerking vragen. 

Ik heb deze week horoscoop, een maan week genoemd. Zij is de planeet die voor de aktie zorgt. Al staat Mercurius in cazimi vanaf zaterdag na-middag tot zondag ochtend. De overige planeten staan gewoon op hun plek – niets nieuws te melden wat dat betreft. De maan week..

Dinsdag maakt de Maan een sextiel vanuit Boogschutter met de Zon in Weegschaal. Dit is een erg vindingrijke en opportunistische combinatie. Er liggen kansen. Een goede tijd om nieuwe ideeen tot je toe te nemen.

Op woensdag – hebben we de Maan/Pluto conjunctie – die emotioneel diepgang geeft. Geen oppervlakkigheid of kletspraat – deze Maan is nogal ernstig en pakt de dingen grondig aan. Laat op de avond, maakt de Maan haar vierkant met Saturnus. Dit zie ik als een goede reden om geen avond televisie te kijken. Zal vast wel een of andere depressief makend programma zijn – waar ik uren van wakker zal liggen. 

De uitdaging op donderdag, is om je te laten leiden door je gevoel. Onder de Maan vierkant Mercurius is het denken en rationaliseren (Mercurius/Weegschaal) sterk – zodat het geluid van het zuiver op gevoel gebaseerde Maan ongehoord dreigt te worden. Een verstoorde zender. Indien je hoofd domineert, zal je vast wel later tot de conclusie komen: had ik maar naar mijn gevoel geluisterd.  

Op vrijdag is het al eerste kwartier – en met zowel Zon als Maan in de hoofdtekens, staat aktie bovenaan de agenda. Dit is een “doe” dag. Je kunt veel werk verzetten onder deze stand.

Zaterdag is de Maan vierkant Venus – de uitdaging hier is om van de simple alledaagse dingen een ware feest te maken. Vermijd drukke winkel straten… Waterman houdt van de natuur. Alhoewel kunst op straat .. Zaterdag bezoekt Koningin Beatrix de tentoonstelling: The Journey in Den Haag. Deze tentoonstelling op poten gezet door actrice Emma Thompson, heeft alles te maken met vrouwen handel. Het opent op donderdag – onder de Maan in Steenbok.

Nu op zondag… is de Maan conjunct met Neptunus en ook driehoek de Zon. Wat je ook doet, wordt het genieten..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: Een maan week…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *