Saturnus in Weegschaal:Verliefd en hoogbejaard? Laat de rechter maar beslissen…

Momenteel loopt Saturnus in Weegschaal door het vijfde huis van de horoscoop van Nederland. Het vijfde huis heeft te maken met kunst, cultuur, creativiteit in het algemeen, en kinderen natuurlijk. Dat er op het gebied van huis vijf, straks flink bezuinigd gaat worden, ligt dus in de lijn der verwachtingen.

Weegschaal is door Venus beheerd – dus we hebben het thema relaties. Saturnus heeft een natuurlijk verband met ouderdom en ouderen. Interessant dus dat er nu een bijzonder kort geding aangespannen wordt door de 86 jarige Cees Kwikkel. Cees werd ruim een jaar geleden ongewild van zijn 85e jarige vriendin gescheiden en wil van de rechter horen dat hij haar weer mag zien. Ronduit zielig vind ik het voor de oude man. Zijn vriendin heeft beginnend Alzheimer en dit was de aanleiding voor haar dementieconsulent Jet op te nemen in een verzorgingstehuis. Deze consulent heeft wel op eigen houtje gehandeld. Van het ene naar het ander moment, verdween Jet uit Cees’ leven. Hij mag geen telefoonnr., geen adres, niets. Ophoepelen meneer. De rechter gaat vandaag op bezoek bij mevrouw Schalij om haar zelf te vragen wat zij ervan vindt. Dit is een voorbeeld van omgaan met oude mensen die echt niet door de beugel kan. Wordt vervolgd…

Gezien het verband dat Saturnus ook met de dood te maken heeft, wil ik nog iets heel frappant melden. In de Volkskrant vandaag staan alleen overlijdensberichten over kunstenaars of mensen die op de een of andere manier betrokken waren bij het Nederlandse cultuur: Antonie Kamerlingh, acteur;  Henk Plenter, museum directeur en prominent lid van de VARA vereniging; Evert de Jager, directeur van het Nederlandse toneel; Koos Verheul, fluitist, prominent lid van het Nederlands Fluit Genootschap; Lex van Delden, acteur.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Saturnus in Weegschaal:Verliefd en hoogbejaard? Laat de rechter maar beslissen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *