De horoscoop van het eerste kabinet Rutte

 

De geboorte tijd voor het eerste kabinet Rutte is 13.16. Deze tijd is afkomstig van Maria Koekkoek die naast de televise zat te kijken met een klok in hand. Dus… zonder verder gedoe, de horoscoop voor het eerste kabinet Rutte.

Wat opvalt in deze horoscoop is dat de heersers van zowel de ascendant als de midhemel retrograde lopen. Dit betekent dat ze vanaf de aarde gezien, de indruk wekken achteruit te lopen. Dit lijkt mij al aan te tonen dat we niet met een progressief kabinten te maken hebben. Jupiter  denkt in grote lijnen, maar retrograde wil hij die lijnen heroverwegen of herzien, wetten vallen hieronder maar ook systemen, universiteiten, houding t.a.v. het buitenland, enz. enz. Jupiter staat sterk in de horoscoop van het eerste kabinet Rutte, in Vissen – en in dezelfde teken als de Zon in de horoscoop van Nederland – maar in het 3e huis. Jupiter moet in principe groot en breed denken, dit lijkt een beetje “provincial” – dorps. Nederland krijgt een andere kleur. Optimism, Jupiter, heerser van de Boogschutter ascendant – worstelt met een behoorlijk door Saturnus gekleurde horoscoop. Saturnus is de sterkste planeet, want hij heeft de meest essentieele waarde.

Wat het volk betreft – is de Maan een belangrijk gegeven, vooral als het gaat om de stemming onder het volk. Hier staat de Maan in Steenbok, vernietigd (detriment), en in vierkant met Mercurius heer 7 en heer 9. Geen al te “happy” maan zou ik maar zeggen. Maar wel bereid – omdat ze door Saturnus beheerd is- offers te maken, en in te leveren, te bezuinigen, enz. …. De vierkant zou ook op flinke kritiek vanuit het buitenland (9) op het Nederlandse volk, haar visie of beleid, kunnen duiden? We weten al dat het budget voor ontwikkelingssamenwerking naar beneden gaat. Bij antiscion valt de Maan conjunct met de desc. het huis van de openlijke vijanden…  Een van de aspecten van Wilders waar ik me heel oncomfortabel bij voel, is dat hij door zijn houding Nederland meer kwetsbaar zou kunnen maken voor brutale akties.
Het sterkste planeet is natuurlijk Saturnus – heer 2 – verhoogd in Weegschaal. Het  portemonnee wordt dicht geknepen – en tja – vanuit de horoscoop bekeken – zijn we met zijn allen daar ook aan toe. Vind de Zon wel zwakjes in zijn schoenen staat hier in 10. Een beetje wankel zeg maar. In het licht van stationaire Neptunus op de midhemel in de horoscoop van Nederland in de herfst van 2011 – ben ik heel benieuwd of dit moeilijk in elkaar getimmerde kabinet de kracht heeft om de uitdagingen aan te gaan. 
 
Maar even wachten.. Waar staat de heer Wilders in de horoscoop van het eerste kabinet Rutte… ? Hij is in feite een gewone parlementarier – dus ik zou hem in het 11e huis onderbrengen – maar dan misschien specifiek onder Venus in Scorpioen  – want deze Venus zegt iets over de relatie tussen wilders en de feitelijke leiders. Twee planeten in tien – Mercurius en de Zon in Weegschaal- plus de MC -die een ander nodig hebben om daar te zitten waar ze nu zijn – nml. Venus in 11, in Schorpioen. 
 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op De horoscoop van het eerste kabinet Rutte

  1. Pingback: Tweets die vermelden De horoscoop van het eerste kabinet Rutte - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl -- Topsy.com

  2. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *