Astrologie: De Toon van Tuijl Designprijs

 

In de kader van Fairtrade week, wordt vanavond de Toon van Tuijl Designprijs uitgereikt. Deze prijs gaat naar een Nederlands ontwerper die een voorwerp ontwikkelt heeft dat in een ontwikkelingsland gemaakt wordt onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Toon van Tuijl was een bevlogen meubelontwerper. Hij werkte sament met  het ontwikkelingsproject Dutch Design in Development, met een Keniaanse bedrijf “Sunny Daze” aan een meubellijn voor de Europese markt. Toon is in 2006 doodgeschoten bij een roofoveral toen hij in Nairobi aan het werk was.

Vandaag besteed Trouw aandacht aan alle drie finalisten. We zien prachtig simpel ontwerpen gemaakt in Vietnam, China en India. Ik vond ze allemaal fantastisch, alhoewelPiet  Hein Eek’s enorm betrokkenheid met zijn project in Vietnam sprak mij aan. Eek’s opgestuurde tekeningen voor geweven mandjes gemaakt van restjes palmhout waren in eerste instantie voor de Vietnameze werknemers niet te vatten. Toen ging de ontwerper er zelf heen om te laten zien hoe je het moest doen. 

De Toon van Tuijl prijs lijkt mij een geschikt eerbetoon aan een bevlogen ondernemer. In zijn horoscoop valt op hoeveel planeten in hun eigen domicile staan: Venus in Libra, Mars in Schorpioen, Jupiter in Boogschutter, en Saturnus in Steenbok. Ongeacht de geboorte tijd, staat zowel de Zon als de Maan in Boogschutter – die beide door Jupiter beheerd zijn. Iemand met visie, betrokkenheid met  het lot van mensen in verre landen die het minder goed hebben dan wij. Een filosofie – maar dan ook die prachtige “hands-on” structureel, Saturnus in Steenbok benadering. Jammer dat hij er niet meer is 🙁

De horoscoop van Toon van Tuijl. 30 november 1959, Dordrecht, tijd onbekend.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *