Week horoscoop: Vuur keert terug..Mars

 

Week horoscoop: Sinds beging september, toen Jupiter terugkeerde in Vissen, hebben er geen planeten (met uitzondering van de Maan natuurlijk) in het element vuur gestaan. Deze week treedt er een verandering op. Op donderdag verlaat Mars het teken Schorpioen en maakt zijn entree in het teken Boogschutter. Eindelijk – wat meer vuur.

Week horoscoop: Vuur is zowieso een soort stuwende kracht dat het vermogen heeft om te inspireren. Het geeft warmte af, en dat maakt vuur een aantrekkelijk element. Vuur neemt het initiatief, en is toekomst gericht. Mars in vuur ziet geen beren op de weg. Hij is dapper. De combinatie Mars/Boogschutter daagt ons uit om te doen, om fouten te durven maken en daardoor ook levens lessen te leren. Mars in vuur geeft een extra dynamiek die momenteel erg welkom is. Het heeft met vechten voor je idealen en je levensvisie te maken. Opkomen voor waar jezelf in gelooft. De komende twee weken zal Mars (en daarna ook Mercurius) in staat zijn de Maan volwaardig en vanuit hetzelfde element te ondersteunen. Veel zaken die aan het sudderen waren – kunnen eindelijk een nieuwe fase ingaan.

Week horoscoop: Mundaan gezien heeft Mars met agressie te maken, en om aan dit behoefte te voorzien, is er in het collectief een behoefte aan vijanden. Mars is verbonden met de leger, en met de dappere strijder die bereid is zijn leven op te offeren voor een ander. Heldendaden. Boogschutter is een beweegelijke teken dat informatie dissemineert, uitbreidt en de wereld rond stuurt. Uren voordat de overgang van Mars plaatsvindt, maakt de Maan in haar eigen teken Kreeft een oppositie met Pluto. Deze Maan staat dan conjunct bijvoorbeeld met Venus in de horoscoop van de VS – een land dat momenteel de transit Pluto oppositie radix Venus meemaakt. Dit geeft het toenemende druk op Barak Obama heel mooi weer. Venus is tevens heerser van de VS 10e huis. De door Wikileaks net gepubliceerde documenten over o.a. de burgerslachtoffers in Irak is volgens sommige commentatoren de grootste lek in VS militair geschiedenis. Pluto in de Steenbok is goed in het lekken van dat wat geheim, en niet vergeten dat Pluto in Steenbok verhoogt Mars. Dat wil zeggen: Pluto is dus erg geinteresseerd in alle door Mars beheerde zaken. 

Fijne week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, planeten en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *