Wetenschap vs Astrologie: We hebben een conflict!

De volgende email kreeg ik gisteren van een lezer. Het is nu met haar toestemming gepubliceerd. 

“We hebben een conflict ivm.Wetenschap-Astrologie ( incl.algemeen Spiritualiteit) 
Hij studeert TU-Technisch Natuurkunde- in Delft en ik houd me heel mijn leven al bezig met vooral Astrologie en Numerologie.

Mede door mijn HSP veel onderzoek en info opgedaan in Stralingen etc. Hij irriteert zich mateloos aan het “niet verklaarbare” en zolang het niet wetenschappelijk onderlegt is voelt hij zich voorschut dat ik me ermee bezig houdt, mijn Dect telefoon weg gedaan heb etc.

 Termen als o.a. ; Sterrentijd-Energieën-Homeopathie-Astrologie en Numerologie krijgt hij de rillingen van en schreeuwt me bijna toe om de waarheid hiervan te weerleggen. “Dàn zou hij nl.heus wèl mee willen!”,zegt ie.

Ik krijg zijn vraag tot “feiten”niet voor elkaar.Voor mij is het verweven met wie ik ben èn.. met geschiedenis was ik nooit sterk! 🙂

Hij vindt het Bij-geloof en magie.
Tja,wat nu?waar te beginnen?
Ik voel me schaakmat en stagneer bij hem terwijl mijn wezen popelt het te onderbouwen en te verwoorden.
Verklaringen geven kan ik niet op zijn manier.En dàt houdt mij weer bezig als een zinnige uitdaging 🙂

  Dit kwam vorige week tot uiting doordat ik gevraagd was voor een intervieuw voor een reportage over Numerologie.Zijn reactie was bovenmatig stellig,tov.zijn milde houding normaal naar mij,en eiste bijna dat ik dat niet zou doen omdat hij dan voorschut zou staan met zo’n moeder op de universiteit cq.zijn toekomst/naam ! etc.etc.

Begrijp je me? Kan je me hierin iets bieden? Hoe zou jij dit aanpakken?

Ik denk dat meer lezers zich weleens in een vergelijkbare positie hebben gevonden. Zoonlief (want dat is hij zeker) is geboren met de Zon conjunct Mercurius in Leeuw vierkant Pluto. Daarnaast heeft hij de Maan in Vissen…. Ik heb al een antwoord gestuurd natuurlijk, maar ik ben benieuwd of andere mensen dit dilemma herkennen, en hoe jullie hiermee omgaan.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Forum, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

11 Reacties op Wetenschap vs Astrologie: We hebben een conflict!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *