Beste conflikt tussen astrologie en wetenschap….

Wat leuke en integer reacties. Ton… Ik moest wel erg lachen van jouw aanpak – je hebt vast wel een fantastische relatie met jouw kinderen. Hopelijk vindt P… ook enige troost na het lezen van jullie berichten. Het komt wel goed – weet ik zeker. Dit is in ieder geval mijn eigen respons….

…. Moeilijk inderdaad. Dit debat is al een paar duizend jaar aan de gang eigenlijk. Geloof (net als liefde) is een subjectieve belevenis – hoe kun je dat uberhaupt langs een objectieve wetenschappelijke meetlat meten? Onmogelijk. Maar het wetenschap weet ook niet alles en heeft het ook wel vaker mis. Niet vergeten, tot Copernicus waren we ervan overtuigd dat het aarde in het midden van onze solar systeem zat… mooi niet.
 
Eigenlijk zou “geloof” (en astrologie) gezien moeten worden vanuit een “ander” invalshoek. De astrologische discourse heeft zijn eigen “referentie kaders” nodig.
 
Maar waar het tussen jullie omgaat is – denk ik – respect voor elkaars meningen. Ik heb het idee dat je zoon (geboren onder een zon/pluto vierkant) van een conflikt kan genieten. Hij wil misschien graag zijn gelijk hebben en het gesprek domineren vanuit zijn “wetenschappelijke” invalshoek.
 
Het zou misschien kunnen helpen als je je behoefte om jouw ideeen te bewijzen los kon laten. Je zal astrologie nooit kunnen bewijzen. Wie zou “het bewijs” kunnen leveren dat de astrologie waar is? Het is dus een zinloze discussie – zeker als de persoon tegenover je er helemaal niet voor openstaat. Ik weiger om dit soort discussies aan te gaan. Punt uit.
 
Ik zou dus de discussie over een andere boeg gooien. Belangrijk is dat jullie respect voor elkaar tonen. Je bent de moeder en kan de leiding nemen. Houd je antwoorden kort als jouw zoon je op dit vlak uitdaagt. Maak er desnoods een grapje van – maar dan wel met een serieuze ondertoon. Maak het duidelijk dat je geen zin hebt in de discussie omdat je al bijvoorbaat weet waar het heen gaat. Iedereen heeft het recht om te denken en geloven wat hij/zij wil, maar het is niet passend om je ideeen en meningen op een ander op te dringen.
 
Als jouw zoon een probleem heeft met zijn studenten vrienden  – is dat zijn probleem. Hij kan er ook lichtwerk van maken door te zeggen: Tja – ik vind het een beetje gek dat mijn moeder hierin gelooft maar goed… het is haar keuze … zelf geloof ik het niet. 
 
Ik hoop dat je hier wat aan hebt…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Forum en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *