Horoscoop Diego Armando Maradona: “De hand van God”

Diego Maradona  * 30/10-1960  (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff
Hij was gisteren jarig. Diego Armando Maradona, een van de beste voetballers van de wereld. Pelé maakte ooit op verzoek van de FIFA een lijst met de 100 beste, nog levende, voetballers van de wereld en Maradona komt er op voor. Er is geen vergelijking tussen de spelers gemaakt zodat we niet kunnen zeggen wie hij de beste vond, maar Maradona staat er in elk geval bij. Nederland is erop vertegenwoordigd met 13 spelers!! Het zou leuk zijn om de Jupiter Saturnus conjuncties eens te turven. Volgend jaar maar eens. Nu Maradona. Op Wikipedia staat er nogal wat over hem te lezen en veel heeft te maken met Neptunus: overmatigheid, clownesk gedrag, druggebruik, muziek en ‘de hand van God’. Dat laatste heeft te maken met een handsdoelpunt dat Maradona maakte en waarvan hij beweerde dat het niet zijn hand wat die de bal dat leuke tikje mee gaf, maar ‘de hand van God’. In de horoscoop staat zijn Zon in het waterteken Schorpioen conjunct Neptunus, ook staat zijn Maan in Vissen. Een zeer gevoelig mens dus die gemakkelijk de bedoelingen van zijn tegenspelers, maar ook die van zijn medespelers leest. Daarbij een voor een voetballer zo belangrijke Jupiter Saturnus conjunctie. (Waar we het hier op blogo eerder over hadden) De conjunctie is 13 graden wijd, maar door de maximale Saturnus reken ik hem goed. ‘Jupiter Saturnus’, het aspect dat zoveel spanning in zich heeft. Vaak uitgebeeld in de vergelijking met de teugels (Saturnus) van het paard voor de sprong (Jupiter). Maradona heeft echter nog een ander belangrijk aspect en dat is Saturnus oppositie Mars. Ook dat heeft spanning in zich plus hardheid en scherpte. Met Mars als indicator van het ego gekoppeld aan Saturnus, ziet men zijn eigen hand gauw aan voor die van God. We gunnen het hem en van harte nog.   De horoscoop van Diego Maradona

maradona

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Horoscoop Diego Armando Maradona: “De hand van God”

 1. Korinna zegt:

  Hoi Ton, Grappig stukje. Wat betekent overigens een ‘maximale Saturnus’?
  De astrodatabank geeft overigens als geboortetijd van Diego 7.05. Maar er wordt aan getwijfeld getuige het volgende stukje:

  In August 2003 Daniel Churba quotes biography by Sergio Levinsky for a time of 7:05 AM: ” Maradona: Rebelde con Causa ” Editorial Corregidor 1996. But in October 2004, Sy Scholfield posits a time of 23:50 based on another biography, “Hand of God” by Jimmy Burns (Bloomsbury) which states that when he was born at night his mother saw “a star, glowing in the Southern Hemisphere” reflected on the hospital floor, “like a pearl.” Sy writes, “The time is speculative based on that statement, and gives a chart with Mars in Cancer approaching the Cancer Ascendant and ruling the Aries MC, plus Sun in the sporty (equal) 5th house. Burns recounts the story that Maradona was born kicking his way out of his mother’s body.”

  De laatste zin is ook wel leuk.

 2. ton zegt:

  Ha Korinna, en dat met blote voetjes! Een juiste geboortetijd is eigenlijk onontbeerlijk om de levensgebieden enigszins te beoordelen, maar wetende dat hij voetballer is hoeven we daar niet meer naar te zoeken. Saturnus staat in eigen teken en is daardoor maximaal van invloed. Kijk er het boek ‘planetenloop en mensenlot’ van Corn.Gorter maar op na, die heeft daaraan een mooi hoofdstuk gewijd. Misschien kan Liz de krachtentabel laten zien die op pag.99 staat?!

 3. Hi Ton, Helaas heb wel een boek van Gorter – maar niet het goede! Als jij een scan maakt – en het naar mij toestuurt – kan ik het misschien op die manier laten zien. Leuk beeld trouwens – van een schoppend Maradona… Liz

 4. Ga-lama zegt:

  Een uurtje extra vandaag, laat ik me ook eens uitleven in een verhaaltje.

  Maradona in wonderland!
  Een indrukwekkend sprookje (zon/nept in scorpio). Niet alleen in eigen land (zon driehoek mars/kreeft) maar wereldwijd (zon driehoek maan/vissen)!
  Het gaat over voetbal… het gaat over emotie en deze zijn grenzeloos.
  Maradona de voetbalkoning(zon/nept) kreeg enorme macht toebedeeld (pluto driehoek jupt.) hij zou daarmee veel eer en roem vergaren voor zijn moederland (zon/maan). Maradona speelde geen voetbal hij ging er volledig in op, hij was voetbal!
  Het grote verdriet (water) toen het eeuwige geluk (nept) toch stranden en hij troon en kroon verloor (t-vierkant venus vierkant pluto en vissen maan) hij gevoelsmatig volledig overspoelt werd door eigen emotionele stromingen!
  De natuurlijke drugg die topsport is was verdwenen. Hij kon niet meer toveren met de bal, de bal voor iemands voeten laten verdwijnen(nept). Hij werd slachtoffer(nept) van eigen leegte!
  Mateloos als hij was zocht hij kunstmatigheid! Draaide als een kunstmaan rondom ons! Koning voetbal was het noorden kwijt!
  Hysterie, drama vervolgde zijn naam, emoties zijn nu eenmaal onstabiel. Het geluk zat in waar je het niet verwacht! Saturnus in eigen teken dus onbreekbaar en pluto in maagd die van werken weet legden de betonnen vloer om op terug te vechten, en dat heeft hij ook gedaan.
  Het einde van dit verhaaltje de noordelijk knoop met pluto conjunct. De massa is in beweging gezet. Een indrukwekkend teken des tijds. Een mateloos machtig manneke. Maradona kleurde met rood! De gevallen ster blijft als kampioen schijnen! Dat is alles wat een mens zich wensen kan!

 5. Korinna zegt:

  Ton, zal het boek via de bieb bestellen. En een mooi verhaal, Ga-lama. Maar wat een taaie is het, die Maradona. Ongelooflijk.
  Nog een vraagje: kun je de orb van conjunctie Pluto (7)noordelijke knoop (14)zo ruim nemen? De grens is toch zo’n 5 graden als het geen persoonlijke planeten betreft?

 6. Pingback: De krachtentabel van Gorter - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

 7. Andries H. Cats zegt:

  Diego A. Maradona horoscope.

  Rectified birth time: 07h,05m11s5.

  Transits:

  Anniversary day:
  30-Oct-2020 008°,44’31 Taurus Ura 135 C—2
  Surgery:
  3-Nov-2020 022°,42’37 Capricorn Plu 135 Plu
  Death:
  25-Nov-2020 007°,42’37 Taurus Ura 120 Plu

  Progressive aspects:

  28-Oct-2020 010°,37’46 Libra MC 60 Ven

  Anniversary day:
  30-Oct-2020 021°,59’41 Sagittarius C-12 45 Sun
  Surgery:
  3-Nov-2020 016°,15’03 Taurus Moon 180 mutual C-11
  7-Nov-2020 009°,31’53 Cancer Mars 60 mutual Drac
  12-Nov-2020 022°,01’37 Gemini C–6 * EL NATH (MARS – )
  18-Nov-2020 021°,14’30 Aquarius Ven * NASHIRA (SAT – JUP )
  21-Nov-2020 016°,51’47 Taurus Moon 135 mutual Merc
  24-Nov-2020 016°,57’32 Taurus Moon 60 Moon

  2-Dec-2020 013°,17’21 Capricorn Jup 45 Asc

  22 June 1986 Hand of God.
  22-Jun-1986 023°,48’34 Sagittarius Asc 45 Nep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *