Week horoscoop: Struktuur…

Week horoscoop: Vorige week – had ik het over Mars in Boogschutter – het vechten voor je idealen – en over Mercurius in Schorpioen, -woorden als wapens. De twee demonstraties (voor en tegen Geert Wilders) die afgelopen zaterdag in Amsterdam plaatsvonden, zijn een mooi voorbeeld van deze energie aan het werk. Ik was trots op onze nieuwe burgemeester. Door de pro- Wilders -EDL demonstratie – “in the middle of nowhere” te laten plaatsvinden, kwamen er wel heel weinig toeschouwers erop af, en de binnenstad had er helemaal geen last van de Engelse herrieschoppers die hier in Nederland in feite niets te zoeken hebben.

Week horoscoop: Vandaag (maandag) is Venus retrograde en in sextiel met Pluto. Op 12 september maakte Venus (toen direkt) ook contact met Pluto. Toen waren de Roma in het nieuws, nu is het de Oost-Europese arbeidsmigranten die aandacht trekken. Pluto staat nu in transit op de descendant in de horoscoop van Nederland, en Venus is heerser van het 12e huis. Dit huis heeft te maken met collectieve angsten, verborgen vijanden en alle tot dan toe onzichtbare elementen in een maatschappij. Venus heeft natuurlijk ook met de kunstenaar te maken, en Pluto met de dood. De dood van Harry Mulisch domineert de voorpagina’s vandaag.

Week horoscoop:Venus/Pluto sextiel zou ook een herkansing kunnen inhouden. Iets dat in de tweede week van september niet lukte, lukt nu misschien wel. Pluto brengt dingen graag aan het licht, een goede periode dus om te onderzoeken wat je echt lief hebt, wat je echt dierbaar is, en wat niet.  Relaties krijgen meer diepgang, er is sprake van sympathie en begrip. Waar er een wil is, vindt men een weg. Een sextiel heeft altijd met potentieel te maken en met de bereidheid iets samen tot stand te brengen. Samenwerking is de sleutel. Aan het begin van volgende week keert Venus terug in haar eigen teken, een goed teken dat het echt lonend kan zijn om nu extra je best te doen voor projecten die je met passie vullen.

Week horoscoop:Op donderdag maakt Mercurius een driehoek met Jupiter en op zaterdag een vierkant met Neptunus. Dit kan een beetje tricky zijn denk ik. Jupiter is een soort grote broer van Mercurius , en nu loopt Jupiter helemaal niet warm voor de plannen van zijn broertje. Al is er sprake hier van een driehoek, wat meestal als heel positief gezien wordt, vertellen de recepties in dit geval een ander verhaal. Vissen is het teken waar Mercurius vernietigd wordt – waardoor er sprake is van een fundamenteel verschil in visie en aanpak. 

Week horoscoop:De nieuwe Maan op zaterdag in Schorpioen wordt enkele uren later gevolgd door de vierkant Mercurius/Neptunus. De uitdaging is om te focussen om wat echt belangrijk is, wat fundamenteel van belang is. Saturnus maakt een halve vierkant met de nieuwe maan zo dat nieuw struktuur opdringt. Hoe kun je je ideeen kenbaar maken zonder over te komen als te idealistisch of zweverig? Schorpioen is een vaste teken, en Mercurius wordt hier momenteel door gekleurd. Maar in feite is er geen alles of niets, geen zwart of wit, er is altijd nuance. Ik las vandaag toevallig over hoe de vader van Harry Mulisch met de Duitsers collaboreerde om het leven van zijn zoon en vrouw te redden. In feite is het idee van collaboreren iets dat een negatieve kleur heeft, maar in dit specifiek geval, zonder de collaboratie was er misschien geen Harry Mulisch geweest. Heel vaak zijn we niet in staat om het groter geheel te zien.  De “big picture” dat is Jupiter werk.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Struktuur…

  1. Pingback: Jupiter in Vissen: Vooral niet treuren… - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *