Jupiter in Vissen: Vooral niet treuren…

In deze barre tijden is het toch fijn dat Jupiter in Vissen staat, want er is kennelijk veel ruimte momenteel voor de liefdadigheid. Steeds meer mensen kloppen bij de kerk aan (al is dat voor een deel misschien te wijten aan het feit dat zij grote financieele problemen hebben). Het rapport ‘Armoed in Nederland 2010’ dat morgen gepubliceerd wordt laat een extreem stijging zien in de aantal hulpvragen. Dit doet mij denken aan de Middeleeuwen, toen moest men ook voor “charitas” bij de kerk aankloppen.

Dan hebben we de twist rondom de Nationaal Historisch Museum. Een museum is een typisch Jupiter gebeuren. Het zou in Arnhem komen – maar het is Amsterdam geworden. In mijn keek op de week had ik het over het Mercurius/Jupiter probleem en dit is een mooi voorbeeld van. Hopelijk is de hoofdstad tegen januari volgend jaar beter bereikbaar dan nu het geval is. Amsterdam is de laatste jaren veranderd in een grote bouwput – menige Amsterdammer (inclusief Liz) heeft het wel gehad met al de nodige omzwervingen. De progressieve Zon in de horoscoop van Nederland, loopt wel naar een conjunctie met radix Jupiter toe, zodat de tijd wel rijp is voor zo’n museum. Het moment is aangebroken om het volk kennis te laten maken met wat het betekent -historisch gezien – om een Nederlander te zijn. (Advies: Nederland zou goed Brits voorbeeld moeten volgen, en geweldig mooie televise programma’s maken over het eigen rijke geschiedenis).

Omdat we het nu toch over Jupiter hebben, mogen we het Jupiter land per uitstek, de VS niet vergeten. Astrologisch gezien stond het allang vast dat Obama in de problemen zou komen in deze tijd. Ik zag wel gevaar. Eind augustus liep zijn progressieve Zon  het teken Weegschaal binnen. Oh nee. Oh JA. Hij heeft dus intens geleden onder de t-vierkant van Pluto, Uranus, Jupiter en Saturnus over de wereld as dit jaar. Obama verdient een heel artikel… en dat komt ook nog.

Maar goed… gelukkig hebben we nog Jupiter in Vissen. Heerlijk. Als je het gevoel hebt dat de wereld je te veel wordt, is deze maand ook uitgeroepen tot de maand van de spiritualiteit!! Met Jupiter conjunct Uranus zou je dus niet verbaast moeten zijn dat alles min of meer uitverkocht is. In een digitale tijdperk: news travels fast. De behoefte aan spiritueele voeding is kennelijk heel groot. Dus voor de niet snel genoeg beslissers onder ons – rest er maar een mogelijkheid. Je ogen dicht doen, mediteren en vooral niet treuren!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Jupiter in Vissen, Uncategorized. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *