Jupiter Uranus en de onzichtbaarheids-jas

 

Een onzichbaarheids-jas? Het klinkt wel heel erg futurisch, iets dat eerder in een Harry Potter boek thuishoort dan in een wetenschappelijk tijdschrijft. Toch is dit geen fantastie. Engelse wetenschappers hebben een artikel gepubliceerd in “The New Journal of Physics” waarin ze  een “metamaterial” demonstreren dat in staat is licht te manipuleren. Metamaterials interruperen de licht straal  op een fundamenteel niveau, waardoor licht golven anders gaan bewegen om zodoende de shijn van “onzichtbaarheid” op te wekken.  Jupiter is momenteel conjunct met Uranus, de energie van deze twee planeten samen heeft duidelijk iets grensverleggend. Een onzichtbaarheids-jas is iets voor tovenaars (Jupiter/Neptunus) en voor nieuwsgierige wetenschappers (Uranus) die al te graag Pandora’s doos willen openen. Ik vraag me af – Harry Potter terzijde – wat de praktische nut is van deze bevinding? Knap is het wel, maar wie financieert zoiets en met welk doel ? Voor mijn gevoel draagt de hele wetenschappelijke wereld de jas van de geheimzinnigheid. Zou mooi zijn als er een ontdekking gedaan zou kunnen worden die “Joe Public” meer inzicht zou verschaffen in “het waarom” achter de wetenschap. Die wereld zit hermetisch op slot! De onzichtbaarheids-jas is er nog niet.. maar we zijn er wel een stap dichterbij gekomen, zegt men….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Forum. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Jupiter Uranus en de onzichtbaarheids-jas

  1. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *