Week horoscoop: Venus in Weegschaal, Mercurius in Boogschutter

 

Week horoscoop: De astrologische week begint maandag (op 04.08) met de terugkeer van Venus in haar eigen teken Weegschaal. Venus heeft invloed op onze relaties, onze financieeen, en kunst, cultuur en schoonheid in het algemeen. Een  retrograde periode zie ik als een voorbereidings fase of een tijd van bezinning. Echter de meningen onder astrologen over de uitwerking en betekenis van retrograde planeten verschillen nogal. Martin Schulman bijv. geeft retrogade planeten (zeker in een geboorte horoscoop) een karmisch verband. Terwijl in de uurhoek astrologie en afhankelijk van de recepties en de aspecten, kan een retrograde planeet juist heel gunstig zijn. Zo maak  je kans dat een verloren voorwerp zoals een diamanten ring – een Venus object per uitstek – teruggevonden wordt. Ik denk dat over de invloed van Mercurius retrograde veel meer bekend staat dan de invloed van een retrograde Venus of Mars. In ieder geval is het zo dat een regrograde planeet tegen de ‘normale’ stroom in gaat, waardoor je zou kunnen spreken van een meer “innerlijk” uitwerking dan een “uiterlijke”.

Week horoscoop: Saturnus is momenteel in de Weegschaal – en nu beheerd door een Venus met veel meer essentieele waardigheid dan gisteren het geval was. Saturnus is de planeet van struktuur en vormgeving. Plannen gaan nu een tweede fase in: we worden uitgedaagd om op een creatieve manier onze zaken te ordenen. Weegschaal maakt afwegingen.  Venus is al op zich genieterig –  zij houdt van de leuke dingen des levens. Maar ga je weleens een grens over ? Waar staat plezier in het leven haaks op andere dingen die je belangrijk vindt ? Indien je bezuinigingen moet maken – is dit een goede week om een plan op te stellen.

Week horoscoop: Venus retrograde vraagt ons natuurlijk ook – om aandacht te besteden aan onze relatie met onszelf. Goede keuzes maken leidt nu tot gedegen resultaten. Venus loopt eindelijk direkt op 18 november – (retrograde sinds 8 oktober). We komen nu in de laatste fase van een 7 weken durende retrograde periode. De tijd is rijp voor kritische afwegingen.  

Week horoscoop: Op dinsdag verplaaatst Mercurius zich naar het teken Boogschutter wat mij een ideeal stand lijkt voor de tweede week van de maand van de spiritualiteit. Boogschutter is een teken dat met filosofische en religieuze vraagstukken te maken heeft. Met Mercurius in Boogschutter gaat de discussie over brede onderwerpen en de onderliggende overeenkomsten tussen de schijnbare verschillen. Boogschutter is een beweegelijke teken dat ook met reizen verbonden is. De UK heeft Mercurius in Boogschutter in het derde huis in haar geboorte horoscoop, wat een prachtig symbool vind ik, voor de engelse taal die de hele wereld veroverd heeft. Met Mercurius in Boogschutter is het tijd om de dialoog te openen met anderen: je buurman, je medereizigers, je partner, je kids. Praten en communiceren, maar dan zonder je eigen mening op anderen te leggen, steeds de nuance opzoeken. Boogschutter is altijd opzoek naar iets dat groter is dan het zelf. Hij heeft een goed ontwikkeld gevoel voor het hogere en durft stappen in het onbekende te zetten… De tijd is rijp om groter te denken en met Mars nu ook in Boogschutter voor het worstelen met fundamentele levensvragen. 

Week horoscoop: We zitten in de week na de nieuwe maan (afgelopen zaterdag in 13 graden 14 Schorpioen). De begin energie is heel sterk in deze periode. De Zon begint aardig richting driehoek Jupiter te lopen, er is zeker ruimte voor optimism, hoop en vertrouwen in een goede afloop. Echter we mogen de werkelijkheid niet uit het oog verliezen – want Neptunus zit op de loer. Balans is belangrijk, en onze vriend is Saturnus – nu ondersteund door een prachtige Venus!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *