Arnon Grünberg: Waar is Tirza?

 Arnon Grünberg * 22/2-1971. (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff
Vanmorgen een tijdje naar hem gekeken op tv in het Boekenprogramma van Wim Brands. Fascinerende vent toch, die Grünberg. Heb ooit een poging gedaan om Tirza te lezen maar legde het weg. Maar soms moet je een boek gewoon weer pakken omdat toen misschien je hoofd er niet naar stond of in een ander tempo leefde. Nu de interesse gewekt is toch ook maar even een verjaardag-horoscoop gemaakt. Dat deed ik al eerder terloops en zag toen niet iets dat ‘des schrijvers’ was, nu weer niet, alleen bekijk ik het nu anders. Bij schrijvers denk je aan 6e huis, Mercurius, Maagd, zaken die in een verjaardag horoscoop veelal verborgen blijven. Na dit interview met Brands zag ik ineens de dwaler, de man die zijn Vissen-aard volgt en de wereld over zwemt. Hier en daar iets van zijn gading oppikkend, het registreert, loslaat en weer verder zwemt. Alles zonder haast en zonder oordeel. Dat laatste trok me het meest in hem aan. Hij vertelde van zijn deelname, binnen een hem vreemd gezin, aan een vakantie waarbij hij mee-leeft, observeert en zijn bevindingen op schrijft. Dat kan alleen als je de dingen ongemoeid kunt laten en dat is in deze horoscoop wél te vinden. Zon in Vissen, Maan in Steenbok conj. aan Venus (zachtmoedig) en met het voortdrijvende aspect van Zon vierkant de Jupiter-Neptunus conjunctie. Luister even naar wat Eve Jackson in haar boek ‘Jupiter’ zegt over een Jupiter Neptunus aspect”: Evenals de Jupiter-Uranus aspecten voelt Jupiter zich in combinatie met Neptunus niet bepaald thuis op deze aarde. Het gaat in dit geval om een subtiele omzetting in een ander soort werkelijkheid en laat men zich vaak wegglijden in een dromerige en magische kijk op zaken’. Verderop: ..en hebben mensen met een aspect tussen Jupiter en Neptunus een sterk verlangen om boven het lijden te uitstijgen’. Gelukkig is er een stevige Saturnus in Stier vierkant zijn Mercurius die hem af en toe met de aarde en zijn laptop verbindt. Waar is Tirza? De horoscoop van Arnon Grünberg.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Arnon Grünberg: Waar is Tirza?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *