Recensie: Astro-Grafologie door Darrelyn Gunzburg

De Nieuw-Zeelands astrologe Darrelyn Gunzburg weet wederom te verassen met dit titel over astrologie en handschrijft. Het boek verscheen vorig jaar in het engels en is nu door uitgeverij Symbolon in het nederlands vertaald. Darrelyn Gunzberg is astrologe maar ook wetenschapper die momenteel onderzoek doet in de UK. Het boek begint met een gedegen introductie/geschiedenis van grafologie: “Het woord ‘grafologie’ werd in 1871 gemunt door de Franse abt Jean-Hippolyte Michon. Maar de wortels van de grafologie reiken veel dieper. Bijna 4000 jaar geleden… “. Vanaf dit moment begint de reis door de tijd: Egypte, De Bijbel, het Judaism, het komt allemaal aanbod, maar op een leesbare, informatieve en interessante manier.

Het werk zelf, begint met een oefening. De lezer wordt verzocht een aantal handschriften van beroemdheden te bekijken en hier de eerste indrukken – zonder die te beredeneren – te geven. Ik ben zelf altijd opzoek naar het verborgene – dat zal wel met mijn Schorpioen ascendant te maken hebben – ik vind het altijd waanzinnig leuk om dit soort oefeningen te doen. Dat geldt des te meer, als je weet dat je ook later de horoscoop hierbij gaat betrekken. Zal Darrelyn Gunzberg – een Tweeling – zelf Schorpioen ascendant hebben vraag ik me af? Toch is het bijna vanzelfsprekend dat een Tweeling belangstelling voor ‘het handschrijft’ heeft.

 Het boek introduceert de lezer op een gestructureerde manier tot de regels voor het lezen van het handschrijft.  Darrelyn vraagt mensen die bij haar op consult komen om haar van te voren een kaart te sturen. De handschrijft op deze kaarten wordt bestudeerd. Het handschrijft zelf geeft thema’s aan, die je goed kunt gebruiken als je later de horoscoop bestudeert.  “Je handscrhijft is de spiegel van je wezen. Je horoscoop is de blauwdruk van je karakter…..” 

Er zit ook een interessant stuk onderzoek in het boek dat Darrelyn met een groep van haar studenten deed. Ieder deelnemer moest dezelfde stuk tekst van Samuel Ullman “Live with Enthousiasm” overschrijven. Ik raad je aan om deze tekst te lezen.

Er zijn veel oefeningen in het boek – die uiteindelijk zullen leiden tot meer inzicht in jezelf en in je horoscoopDarrelyn: ‘Wanneer je je handschrijft verandert, verandert ook je leven en zullen jouw ‘netivot’ kenbaar worden. Wanneer je handschrift verandert, zul je veel leren over jezelf. Wees bereid wat je vindt eer aan te doen.’

Dit is een fascinerende, mystieke boek. Darrelyn Gunzberg, “Astro-Grafologie” is te koop bij uitgeverij Symbolon, en kost Euro 24.50.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies, Uncategorized en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *