Horoscoop PVV: Wat te doen met Lucassen?

Gisteravond op de Nederlandse televies, was de zaak Lucassen, het gesprek van de dag. Wat te doen met een volksvertegenwoordiger die een strafblad heeft, en die weigert zijn zetel op te geven? Hoe is het mogelijk dat deze heer Lucas uberhaupt zo’n positie in kon nemen, terwijl er meerdere aangiften tegen hem gemaakt zijn? Dit zijn pijnlijke kwesties, en voor een antwoord laat Geert Wilders ons voorlopig gissen. We hebben nog geen twee maanden een regering, maar de kermis draait nu al op volle toeren. Een zoektocht op astrologie.blogo laat zien dat ik nooit de horoscoop van de PVV behandeld heb. Dit lijkt mij een goede gelegenheid om dit wel te doen. Op Wikipedia staat bij oprichtingsdatum 22 februari 2006.  “De “Vereniging Groep Wilders” liet op 22 februari 2006 bij de Kiesraad de Partij voor de Vrijheid (PVV) registreren.” Dit is dan ook de datum die ik gebruikt heb voor de horoscoop. De tijd is niet bekend, dus de lokatie is niet eens relevant. De horoscoop van de PVV

Vier van de planeten, inclusief Zon en Mercurius, staan in watertekens. Water baseert zich op emoties  – de ratio is ondergeschikt aan het onderbuik gevoel. Als laatste teken, is Vissen in staat om op subtiele wijze de energie in het collectief te polsen, energie aan te voelen. Vissen kan met de tijdsgeest goed mee-zwimmen. Met Mercurius vierkant Pluto – zou angst kunnen worden gebruikt om het eigen agenda vooruit te helpen. Het boodschap komt hard aan – en met Pluto in Boogschutter – en Mercurius in Vissen (een door Jupiter beheerde teken) speelt religie, en het buitenland een belangrijke rol in de eigen politieke agenda. Maar Mercurius is ook sextiel Venus – planeet van de islam zelf (denk aan het idee van een kopvodden tax voor moslim vrouwen). Een sextiel is altijd opportunistisch, het creeert mogelijkheden en kansen die wel of niet gepakt worden. Mercurius wil het boodschap overbrengen. De planeet die voor de Zon rees – was Neptunus. Neptunus is een planeet die de waarheid kleurt, op een manier dat het moeilijk wordt om een helder beeld van de werkelijkheid te krijgen. Neptunus ondermijnt – maar dan wel op een subtiele manier. Neptunus heeft ook met het idee van de ‘ideale maatschappij’ te maken – zelfs als dit haaks op de werkelijkheid staat. De Zon zelf is de focal planeet van een Yod, tussen Saturnus in Leo, en de Zuidelijk Maansknoop in Weegschaal. De zuidknoop – heeft uitzichzelf al een  Saturnale kleur – en heeft met het verleden te maken, en ook met het idee van karma.  Aangezien de Zon symbol staat voor de leider, zou je onze meneer Lucassen als een voorbeeld kunnen nemen van hoe dit principe werkt. Iets uit het verleden dat verzwegen is – keert terug – en raakt nu het hart van de PVV. Trouwens, Mars in Tweeling – is ook in beeld- hier sextiel Saturnus – maar vierkant de Zon. Is het jullie ook opgevallen hoe vaak er spanning is tussen Wilders en andere mannen (ook in zijn eigen partij).

De laatste dagen – heeft de Zon in Schorpioen zijn transit over Jupiter in de horoscoop van de PVV gemaakt.  Jupiter is een belangrijk planeet, omdat het de heerser is van PVV Zon, Maan, Mercurius en Pluto. Het aan het licht komen van de zaak Lucassen raakt de PVV op heel veel fronten. De Zon is de overwinning van het licht. Net zoals de donkere nacht, kan deze meneer Lucassen niet snel genoeg verdwijnen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Uncategorized en getagd, , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Horoscoop PVV: Wat te doen met Lucassen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *