Horoscoop Eberhard van der Laan, burgermeester van Amsterdam

 

Eberhard van der Laan * 28/6-1955 ,Leiden, (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff
Van de week stond er een aardig artikel over hem in onze krant en al lezende krijgt men het beeld van een zeer doortastende man voor ogen. Een man die dwars over de spreekwoordelijke ambtenaar heen walst. En dat met zo’n gevoelig gezicht en zo’n zachte, innemende stem. Ook is ineens duidelijk dat de krakerbeweging aan hem een fikse tegenstander zullen krijgen. Dit is de wet en zo voeren we hem uit. Laten we gewoon maar even zijn horoscoop ter hand nemen. Het eerste dat opvalt is het ontbreken van Aarde. Voor een bestuurder of een advocaat is dat niet direct een must maar de kijk op de wereld komt toch iets van bovenaf. Daarbij valt Maan conjunct Neptunus op, driehoek op Mercurius conjunct Venus. Dat zijn kunstzinnige en lieflijke aspecten, en we stijgen weer ietsje verder van het aard oppervlak. Nu is die hoogte opzich niet slecht en vooral bij managers spreekt men dan graag van een helikopterview. We hebben overzicht, we kijken verder, we worden door beslommeringen niet gestoord in ons oordeel. Wat bij hem gerust ‘scherpzinnig oordeel’ genoemd mag worden!! Maar er is een tweede opvallend aspect in deze horoscoop; dat is de conjunctie van Mars met Uranus. En hoewel Jupiter in een ander teken staat versterkt hij die conjunctie wel degelijk. Mars conjunct Uranus. Alleen mythologisch is dat al een krachtig stel en die staan daar zomaar hand in hand in het gevoelige teken Kreeft. Het teken Kreeft waar de stad Amsterdam onder valt! C.Carter zegt van dit aspect: ‘Wilkracht, moed en een taai uithoudingsvermogen karakteriseren dit aspect, maar de zenuwspanning kan zo groot zijn dat geborene er aan bezwijkt. Deze mensen zijn gewoonlijk het best op momenten van gevaar’. Etc etc. Het zal duidelijk zijn, als er iemand is die de problemen kan oplossen dan is hij dat, maar het zal even roken. Enne … wees niet bang, het blijft een Kreeft en die hebben een hart. De horoscoop van Eberhard van der Laan

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *