Pluto in Steenbok: Trouwen als zakelijk contract?

 

D66 wil graag de regels voor het huwelijk veranderen. Als D66 haar zin krijgt, zullen mensen automatisch trouwen onder huwelijkse voorwaarden i.p.v. onder gemeenschap van goederen. Een slechte zaak vindt rechtsfilosoof Dorien Pessers – omdat er dan minder sprake van solidariteit is. Een goede zaak vindt notaris Cees de Groot. Met Pluto momenteel in transit door het zevende huis van de horoscoop van Nederland, verbaast het mij in ieder geval niet dat deze discussie juist op dit moment oplaait. Sommige experts denken dat vooral vrouwen de dupe zullen worden van het onder voorwaarde trouwen. Zij worden dikwijls financieel minder onafhankelijk dan mannen en verdienen ook minder. Wordt het huwelijk ineens minder een kwestie van liefde en goed vertrouwen en meer een kwestie van de eigen zaken goed regelen? Ik kan me voorstellen dat Paul McCartney bijvoorbeeld, achteraf wel spijt zou kunnen hebben van het feit dat hij niet onder voorwaarden met Heather Mills trouwde. Het ging in dit geval over een enorme rijkdom. Maar moet iedereen al bij voorbaat onder voorwaarden trouwen?

Pluto’s transit door een huis legt alles bloot: hij raakt de pijnlijke plek aan, brengt als het ware de dieper onderliggende issues boven water, en maakt korte meten met de weerstand tegen veranderingen. Innerlijk spanning en tegenstellingen leiden uiteindelijk tot de essentie en de diepere betekenis van dat huis. Pluto in Steenbok is erg begaan met de materie in allerlei opzichten en Saturnus nu in Weegschaal – is een teken dat veel met relaties te doen heeft. Welke impact zullen materieele afspraken hebben op het huwelijksleven? Is het mogelijk met volle vertrouwen in de liefde in het huwelijksboot te stappen als men eerst van te voren het eigen bezit veilig stelt?  De vraag is wat de maatschappij nu echt belangrijk vindt en een eenvoudig antwoord is er niet. Er is dan ook geen astroloog die beweert dat een Pluto transit makkelijk is.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, Pluto in Capricorn en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Pluto in Steenbok: Trouwen als zakelijk contract?

 1. Lenie zegt:

  In deze tijd van zo veel echtscheidingen is het zeker van belang om naar de materiële zaken te kijken, dus wat mij betreft is het een prima besluit. Hopelijk zet het vrouwen aan om goed voor zichzelf te zorgen en in de arbeidsmarkt te blijven.
  Laat de overheid dan ook voor goede kinderopvang gaan zorgen. Als in 2011 Jupiter en Uranus door de Ram gaan lopen kunnen er op al dit soort zaken nog wel eens heftige beslissingen ontstaan, met Uranus weet je het maar nooit. Saturnus in de Weegschaal zal beslist voor structuur willen gaan en daar horen zakelijke verbindingen ook bij.

  Fijn weekend

 2. Diana zegt:

  Ik ben op huwelijkse voorwaarden getrouwd. De redenatie: het feit dat er in een auto een airbag zit wil niet zeggen dat je er een ongeluk mee krijgt. Gezond verstand en liefde kunnen heel goed samengaan!

 3. Claudia zegt:

  Ben zelf 17 jr gelukkig getrouwd op huwelijkse voorwaarden, ook met het hebben van een kind ben ik niet afhankelijk van mijn man.
  Een aantal paren uit mijn omgeving die in gemeenschap van goederen waren getrouwd, hebben de vrouwen na de scheiding hun mannen financieel compleet uitgekleed.
  Ook gingen deze dames met opzet niet werken om zo veel mogelijk alimentatie op te kunnen strijken.
  Kan me dan voorstellen dat deze heren nooit meer willen trouwen en zeker niet in gemeenschap van goederen.

 4. Lenie zegt:

  Helemaal waar, kom op dames ga het aan om voor jezelf te zorgen en dan zal de liefde nog een groter goed zijn.
  Ik spreek uit ervaring

 5. Dank je wel dames voor jullie reacties. Dit is in ieder geval een ‘hot topic’ op dit moment. Met Pluto nu in Steenbok in 7 – lijkt het mij alleen een kwestie van tijd voordat er een nieuwe wet komt. Pluto is nu eenmaal momenteel door Saturnus in Weegschaal beheerd. Groetjes van Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *