Pluto in Steenbok: Trouwen als zakelijk contract?

 

D66 wil graag de regels voor het huwelijk veranderen. Als D66 haar zin krijgt, zullen mensen automatisch trouwen onder huwelijkse voorwaarden i.p.v. onder gemeenschap van goederen. Een slechte zaak vindt rechtsfilosoof Dorien Pessers – omdat er dan minder sprake van solidariteit is. Een goede zaak vindt notaris Cees de Groot. Met Pluto momenteel in transit door het zevende huis van de horoscoop van Nederland, verbaast het mij in ieder geval niet dat deze discussie juist op dit moment oplaait. Sommige experts denken dat vooral vrouwen de dupe zullen worden van het onder voorwaarde trouwen. Zij worden dikwijls financieel minder onafhankelijk dan mannen en verdienen ook minder. Wordt het huwelijk ineens minder een kwestie van liefde en goed vertrouwen en meer een kwestie van de eigen zaken goed regelen? Ik kan me voorstellen dat Paul McCartney bijvoorbeeld, achteraf wel spijt zou kunnen hebben van het feit dat hij niet onder voorwaarden met Heather Mills trouwde. Het ging in dit geval over een enorme rijkdom. Maar moet iedereen al bij voorbaat onder voorwaarden trouwen?

Pluto’s transit door een huis legt alles bloot: hij raakt de pijnlijke plek aan, brengt als het ware de dieper onderliggende issues boven water, en maakt korte meten met de weerstand tegen veranderingen. Innerlijk spanning en tegenstellingen leiden uiteindelijk tot de essentie en de diepere betekenis van dat huis. Pluto in Steenbok is erg begaan met de materie in allerlei opzichten en Saturnus nu in Weegschaal – is een teken dat veel met relaties te doen heeft. Welke impact zullen materieele afspraken hebben op het huwelijksleven? Is het mogelijk met volle vertrouwen in de liefde in het huwelijksboot te stappen als men eerst van te voren het eigen bezit veilig stelt?  De vraag is wat de maatschappij nu echt belangrijk vindt en een eenvoudig antwoord is er niet. Er is dan ook geen astroloog die beweert dat een Pluto transit makkelijk is.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, Pluto in Capricorn en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Pluto in Steenbok: Trouwen als zakelijk contract?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *