Recensie: DE financiële CRISIS, door Karen Hamaker-Zondag

Het boek “de financiële crisis” door Karen Hamaker-Zondag is net verschenen bij uitgeverij BF. Het boek heeft als doel de achtergronden van de huidige economische crisis en de vooruitzichten voor de wereld economie grondig te analyseren aan de hand van de astrologie. Toch is dit boek niet alleen voor astrologen geschreven, maar  ‘voor iedereen’ die op een andere manier naar de economische crisis wil kijken.

Het eerste deel van het boek legt duidelijk uit hoe een astroloog ter werk gaat, wil hij/zij de wereld, de economie en de politiek bestuderen. Het huidige tijdbeeld – bepaald door Pluto in Steenbok – wordt geanalyseerd aan de hand van duidelijke voorbeelden van perioden uit het verleden toen Pluto ook in de Steenbok stond. De rol van de cardinale kruis wordt belicht en de energie veld tussen Saturnus en Uranus in kaart gebracht.

Deel II van het boek gaat over de wereld economie. Karen legt uit hoe het monetaire systeem in elkaar steekt. Het verhaal is op zich vrij gecompliceerd maar het wordt op zo’n duidelijk en simpele manier uitgelegd dat het goed te begrijpen is. Wat is ‘fiat geld’? Wat is fractioneel geld? Hoe is het huidige systeem tot stand gekomen? Wat gebeurt er nu met goud? Deze en veel meer vragen worden beantwoord. Van dit deel van het boek word je beslist niet vrolijk. Ik kreeg het idee dat we met z’n allen een groot lucht kasteel gebouwd hebben en dit kan alleen goed blijven gaan als we vertrouwen hebben!! 

Pas bij het derde deel van het boek, komen er horoscopen aan bod, bijvoorbeeld voor de FED, de US Treasury. Daarna worden de horoscopen voor de EU, ECU, Euro, en de toetredings-horoscopen van Grieken, Portugal en Spanje onder de loep genomen.

Dit is een geweldig boek. Het zit bomvol referenties en er zijn veel url’s.  Zodoende kun je zelf vaak het volledige artikel lezen waaruit geciteerd is.  Je hebt het gevoel dat je niets is onthouden. Mijns inziens is dit een boek dat daadwerkelijk serieus door non astrologen genomen gaat worden. Het is helder, goed onderbouwd, leesbaar, interessant en alles behalve zweverig. Het boek “de financiële crisis” door Karen Hamaker-Zondag,  kost Euro. 23, en is te bestellen o.a. bij Aionion Symbolon.

Trouwens, Karen organiseert een workshop over financieele astrologie in januari. Irma Schogt is de workshop leidster. Voor alle informatie, klik hier.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Recensie: DE financiële CRISIS, door Karen Hamaker-Zondag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *