Horoscoop Anna Enquist

 

Anna Enquist  * 19/7-1945  (tijd onbekend), Schrijfster, psychologe, celliste, door Ton Brakenhoff

Er is een barrière om aan haar horoscoop te beginnen. Anna is niet een gewone schrijfster waar bij je in de horoscoop kijkt waar de lettertjes vandaan komen. Ze is ook de moeder die een dochter verloor en die onverdraaglijkheid vormt een haast onoverkomelijke weerstand. Ik zal proberen dit met rust te laten. De reden dat ik er toch aan begin is het lezen van ‘de thuiskomst’, een boek over Elizabeth Batts, de vrouw van James Cook. Maar laten we eerst even naar de horoscoop van Anna kijken voordat we naar de verbinding met Elizabeth gaan. Haar ascendant is niet bekend, maar er zijn drie grote ‘water- invloeden’ te vinden: Zon in Kreeft, Maan in Schorpioen en de Jupiter Neptunus conjunctie. Dat maakt de musicus en de psychologe, de schrijfster heeft Mercurius vierkant Mars en vierkant de Maan en Jupiter in Maagd. Het boek lezende, ging ik al snel op zoek naar de geboortedatum van Elizabeth Batts, dat werd de doopdatum van 31/1-1742. Er zijn dus een paar graden van de Maan weg en mogelijk staat die in Schorpioen. Het beeld dat Anna van haar schetst beantwoordt heel goed aan haar horoscoop. Een Waterman vrouw met Zon Mars conjunct de oppositie van Jupiter waar Pluto vierkant op staat. Een zeer krachtige dame en zo wordt ze ook beschreven. De bronnen in het boek vermeldden niet een geraadpleegde astroloog en ook niet de reden van Anna om dit boek te schrijven. Wel staat er dat zij het advies kreeg het boek te schrijven uit het oogpunt van zijn – Cook-  vrouw. (blz 410) Alsof dat later kwam(?) Ik maakte een relatiehoroscoop van Anna en Elizabeth en zag dat Anna’s Pluto op de lijn van Elizabeth’s Zon/Mars opp. Jupiter staat, dat Elizabeth’s Maan Anna’s Venus Uranus conjunctie kan raken. Dat hun Pluto’s vierkant op elkaar staan, dat Elisabeth’s Venus driehoek op Anna’s Zon staat. Dat er, kortom, een grote gevoelsovereenkomst moet zijn en misschien was het daarom wel zo’n aangrijpend boek. De horoscoop van Anna Enquist: De horoscoop van Elizabeth Batts: De relatie horoscoop.

 

Horoscoop Elizabeth Batts

Relatie Horoscoop:

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *