Week horoscoop: Leg de lat hoog, er kan behoorlijk wat bereikt worden.

Week horoscoop: De nieuwe maan gisteren in 13.28 Boogschutter – wordt vandaag gevolgd door Mercurius conjunct Pluto en de noorderlijke maansknoop. De noorderlijke maansknoop, heeft een Jupiteriaanse invloed, en staat voor expansie, en nieuwe ervaringen die de mensheid (als we dat toestaan) in een nieuwe ‘denk’ richting proberen te sturen. Pluto heeft verband met geheimzinnigheid en met subversie, maar ook met de innerlijke dwang om de onderste steen naar boven te halen. Mercurius heeft met informatie, communicatie, gesprekken maar ook met geniepig aktiviteiten te maken. Mercurius is god van de dieven.  In de UK gisteren is een jonge Russische spionne gearresteerd, die voor een Labour minister werkte. De Wiki-leaks storm blijft. Paypal heeft net de relatie met de site verbroken. Gesprekken beginnen vandaag in Geneva – met Iran – over haar nucleair-program. Pluto heeft verband met nucleaire power.Maar wat betekent dit allemaal voor de individu? Hoe kunnen we deze energie een plek geven?

Week horoscoop: Ik denk zelf, dat er nu interessante inzichten over jezelf en over je leven in het algemeent, kunnen komen opborrelen – gewoon ongevraagd. Aan ons de beslissing, wat we met dit zelf-inzicht doen. Ideeen komen en gaan – maar in zo’n periode en die is ook voor korte duur – is het wel goed om meer dan gewoonlijk op je gedachten te letten.  Steenbok heeft ook een duidelijk verband met het verleden – en de noorderlijke maansknoop met de toekomst. Morgen mengt de Maan zich met Mercurius en Pluto waardoor de energie opnieuw weer flink getriggerd wordt. Wees bereid dus om als een soort detective jezelf onder de loep te nemen. Er kan ook meer helderheid komen m.b.t. onopgeloste vraagstukken.

Week horoscoop: Vanochtend vroeg ging Uranus direkt lopen. De conjunctie  tussen Jupiter/Uranus die zo’n belangrijk rol gespeeld heeft dit jaar, gaat wat het teken Vissen betreft, haar laatste fase in. Ook hier is er sprake van een bijzonder innovatieve energie . Kijk naar het huis waar de conjunctie in je horoscoop valt. Durf wat meer risico’s te nemen. Heb vertrouwen in een goede uitkomst.  We hebben de tijd nog. De laatste conjunctie in Vissen vindt pas in januari 2011 plaats. 

Week horoscoop: Op dinsdag komt ook Mars in het teken Steenbok te staan – dan hebben we drie planeten in Steenbok rondom de norderlijke maansknoop en allemaal onder de leiding van een verhoogde Saturnus in Weegschaal. De noorderlijke maansknoop en de planeten daarom heen, vallen in dezelfde zone waar afgelopen zomer de cardinale t-vierkant viel. Er hangt dus een flinke dosis energie, ambitie, en gedrevenheid in de lucht. We kunnen – als we dat willen – ons hierop afstemmen en de energie bewust naar ons toe trekken. Niet vergeten, we zitten in de fase vlak na nieuwe maan. Het is tijd om plannen te smeden, en een begin te maken. Ik denk zelf dat er behoorlijk wat bereikt kan worden de komende week.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Leg de lat hoog, er kan behoorlijk wat bereikt worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *