Mercurius in Steenbok… nieuws voelt als een koude douche

 

Steenbok is een winter teken – en we hoeven alleen één voet buiten de deur te zetten om te weten dat het echt koud is op dit moment.  Mercurius heeft met het nieuws te maken, kranten enz. Een bericht – met afbeelding – op de voorpagina van Trouw vanochtend, voelde als een koude douche aan. Kan het waar zijn dat asielzoekers in dit weer op straat gezet worden? Ja, kennelijk is dat wel zo. Het gebeurde deze week en meerdere malen: ‘De afgelopen dagen is dit gebeurd in de asielzoekerscentra Geeuwenbrug en Emmen. Woensdag gebeurt het bij het asielzoekerscentrum Apeldoorn, schrijft Trouw.’ Wat voelt dit grimmig, zeg maar gewoon onmenselijk aan. Een typisch Steenbok geval van: het doel rechtvaardigt de middelen?  Terwijl hier in Amsterdam, daklozen gedwongen zijn naar de opvang te gaan, worden elders in het land, mensen op straat gezet. Kerst moet een tijd van barmhartigheid zijn, en Nederland is een zgn. Christelijk land. Wat is er hier aan de hand? Dit bericht maakt mij gewoon droevig. Is het zo slecht gesteld met ons dat iemand met een hoge koorts buiten op de stoep komt te staan? Jeetje. Gelukkig is er – altijd hoop. Mercurius gaat over enkele dagen retrograde lopen. Hopelijk zaait de berichtgeving rondom deze uitzettingen genoeg onrust om politiek Nederland tot inkeer te brengen. Ik heb gekeken of ik een website kon vinden, waar ik kon protesteren, helaas  zonder resultaat. Ik zie wel dat Amesty International op 10 december een kaars aktie heeft voor de mensen rechten.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Mercurius in Steenbok… nieuws voelt als een koude douche

  1. Pingback: Mercurius in Steenbok… nieuws voelt als een koude douche | TravelSquare

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *