Horoscoop Maarten van Rossem

 

Maarten van Rossem  *24/10-1943 (tijd onbekend)  Historicus, TV persoonlijkheid, door Ton Brakenhoff 

Toevallig maakte ik gisteren zijn verjaardagshoroscoop, die ik weer weglegde, en ’s avonds zag ik hem bij Pauw & Witteman waar hij een stukje Onemanshow ten beste gaf. Toch maar weer naar die horoscoop. Een typisch klerenhang modelletje waar Jupiter op de plaats van het haakje zit, met bij de linkerschouder Zon – Mercurius en rechts Mars-Saturnus. Nee, er hing geen kledingstuk aan, gewoon alleen het knaapje. Ook ontwaarde ik een 2e knaapje, Pluto vormt hier het haakje terwijl links Neptunus staat en rechts Uranus. De horoscoop globaal: slechts één Waterplaneet, de Zon in de eerste graad van Schorpioen en enige hardheid (strakheid) door de Mars Saturnus conjunctie (driehoek op Mercurius). Maan vierkant Uranus is goed voor de historicus las ik ooit en het krijgen van plotselinge invallen; diezelfde Uranus staat driehoek op Neptunus, het aanknopingspunt voor humor. Toch is het niet de man zelf die me fascineert, het is de plek die hij krijgt toegewezen in de publiciteit van dit moment. Vormt Pluto daarvoor de reden? Pluto die nu in Steenbok ontdaan lijkt van elke vorm van opsmuk? De Onemanbeelden lieten ook zoiets zien. ‘Wat moet ik aan op zo’n toneel?’ zou hij gevraagd kunnen hebben. ‘Laat maar, hou dit zooitje maar aan’. ‘En het decor?’. ‘Tafeltje met waterglas en een beetje onbeholpen heen en weer sukkelen, slokje, en weer terug’. ‘Oh, en vooral niet lachen, dat doen wij wel’. En zo sukkelen we aan de hand van Pluto 2010 uit! De horoscoop van Maarten van Rossem

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Horoscoop Maarten van Rossem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *