Week horoscoop: Pluto in het nieuws?

 

Week horoscoop: Er stond een schokkend verhaal op de voorpagina van Trouw vanochtend over het misbruik van kinderen op twee kinderdagverblijven in Amsterdam. Afschuwelijk voor alle ouders – ook als ze niet direct betrokken zijn. Toch astrologisch gezien, is het wel verklaarbaar. Mercurius staat nog altijd conjunct met de knoop, Mars en Pluto in de Steenbok. Mars is de sexualiteit, Pluto heeft met macht, machtsmisbruik en subversieve elementen (waaronder pornografie) te maken. Mercurius is het bericht zelf.

Week horoscoop: Met dit zelfde thema las ik ook een artikel over de sexualiteit onder jongeren. Veel jonge meisjes voelen zich gedwongen door jongens van dezelfde leeftijd handelingen te verrichten waar er een element van dwang achter zit. Hier zien we wederom hoe Pluto in staat is druk uit te oefenen. Dit zijn zaken waar Pluto niet voor terug deinst. Het feit dat jongens vaak niet door hebben dat ze dit doen is ook aan Pluto verbonden. Buitenplaneten staan ver van ons af – en het kost tijd en moeite (en jaren van je leven) om de energie te herkennen en te plaatsen. Ze werken vaak onbewust in ons door.

Week horoscoop: Vandaag wisselen Mercurius en Mars van plaats en op dindsag wordt Pluto door Mars ingehaald. Hierdoor wordt Mars koploper en begint hij zich langzaam maar zeker te distantieren van Pluto’s krachtveld. Vanzelfsprekend als we deze energie kunnen beteugelen, kunnen we er veel mee doen. Steenbok is altijd doel gericht en Mars is verhoogd in dit teken. Wie een helder doel heeft, en wie bereid is zich als een bezetene zich daarop te richten, boekt resultaat. Daarnaast is het teken Steenbok door Saturnus beheerd – en die staat momenteel verhoogd in Weegschaal. Wederom zien we het thema van struktuur terug.  

Week horoscoop: Deze week hebben we ook met de Zon – nog altijd in Boogschutter – vierkant Jupiter en Uranus te maken.  Boogschutter is door Jupiter beheerd, en Jupiter staat momenteel sterk in Vissen. Filosofie, religie, wetenschap, reizen, vertrouwen, enz. al de typische Boogschutter, Jupiter vraagstukken krijgen een extra dimensie. Groot, groter, grootst…  Er is in principe helemaal niets mis met deze vierkant. Een vierkant zorgt voor dynamiek en daadkracht. Je loopt misschien tegen obstakels op – maar ze zijn zeker onder deze energie niet onoverkomelijk. Het enige waar we voor moeten waken, is de neiging om te overdrijven en te ver te gaan. Dit is grenzeloos energie .. en dan bedoel ik GRENZELOOS… De Zon/Uranus vierkant is meer grillig van aard en dus wat moeilijker te hanteren. Die is exact op zaterdag. Uranus maakt impulsief en Boogschutter is ook meestal bereid om risico’s te nemen. Ik zou dus adviseren om tot tien te tellen en geduld uit te oefenen, zeker in het verkeer en andere situaties waar er potentieel gevaar is.

Week horoscoop: Op zaterdag keert Mercurius terug in reis teken Boogschutter. Mensen die vakantie plannen hebben kunnen misschien hierdoor in de problemen komen. Met meer sneeuw op de agenda – zal het op de wegen opnieuw chaotisch kunnen zijn. Zelf vlieg ik op vrijdag naar de UK… Ik hou mijn hart vast!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Pluto in het nieuws?

  1. Pingback: Week horoscoop: Pluto in het nieuws? | TravelSquare

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *