Horoscoop Max Euwe: wereldkampioen schaken

 

Max Euwe * 20/5-1901 Amsterdam 03.30 AMT Nederlands Wereldkampioen Schaken. ‘Morgen is het precies 75 jaar geleden dat dr. Max Euwe wereldkampioen Schaken werd’ zo begon een schitterend artikel in onze krant, van Frenk der Nederlanden. Schaken heeft me altijd al getrokken en zelfs nu staat achter me een bord waarop een partij staat met een internet tegenstander, elke dag een zet. Ook ben ik bekend met de enorme spanning die een goede partij schaak geven kan. Ooit was ik getuige van een simultaanstrijd waarbij een oude schoolmeester als enige van onze club over bleef tegen een Alkmaarse kampioen. De meester was niet meer in staat zijn pionnen naar voren te schuiven wegens trilling van de handen. Terug naar Max Euwe. Op 15 december 1935 gaf Aljechin Euwe na de 40e zet een hand en riep ‘Es lebe Schachweltmeister Euwe!’. En in Nederland zou het schaken een grote vlucht nemen. De horoscoop van Max Euwe. Ik noemde net de enorm oplopende spanning tijdens een partij, het aspect Jupiter conjunct Saturnus kan daarmee omgaan. Het liefst had ik ook het aspect van de lange gedachten – Mercurius Saturnus – gezien maar daarvan is hier geen sprake. Euwe stond meer bekend als tacticus. En daarvoor zijn we bij deze Tweeling-achtige aan het goede adres. Er staan 5 planeten in Tweelingen: Mercurius, Venus, de Maan, Pluto en Neptunus. Dit complex staat voor een uitzonderlijke soepelheid van geest. Er tegenover staat Uranus die het alleen nog maar spannender maakt. Uranus, de enige planeet in een Vuur teken. Ook het Waterteken ontbreekt. Het is alles Lucht (denkkracht) wat de klok slaat. En toch zal hij zijn Stier (Zon) afkomst niet verloochenen. Aan het eind van het artikel wordt Genna Sosonko aangehaald die optekende dat Euwe aan het einde van zijn turbulente leven had gezegd: “Mijn grootste wens nu is onder een appelboom zitten en niets doen. Niets; gewoon onder een appelboom zitten…”. Ontroerend, astrologisch ontroerend! De horoscoop van Max Euwe

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *