De Steenbok ingres, genomen voor Amsterdam

Op 22 december is het winter solstice. Solstice betekent sol – sun – stice – stil en het lijkt inderdaad alsof de Zon hier tot stilstaan komt voordat hij begint zich weer richting Noord te begeven. De Steenbok ingres van de Zon is heel belangrijk – en sommige astrologen denken ook dat het belangrijker is dan de Ram ingres in maart. De horoscoop voor de Steenbok ingres geeft informatie over het komende kwartaal. Wat opvalt – is dat deze ingres plaatsvindt vlak na volle maan. De maan staat sterk in haar eigen teken Kreeft. Een volle maan geeft inzicht, er is licht in het donker – en hier de maan staat als een singleton boven de horizon. Ze oogt kwetsbaar – door de oppositie met Pluto – en is tevens ook nog conjunct met de Zuidelijke Maansknoop. In de Steenbok ingres genomen voor Amsterdam – is Mercurius de ascendant heerser – en die staat retrograde, vernietigd en ook nog vierkant Jupiter/Uranus.

Eclipsen, en ingressen hebben allebei het vermogen gebeurtenissen naar zich toe te trekken, welk betekent dat dingen die in de laatste paar weken gebeurd zijn, tot uiting komen in de ingres horoscoop die daarop volgt. De maan in Kreeft – is heerser van moeders en kinderen en die staat heel prominent in beeld in het 10e huis. Bij antiscion – staat Mercurius conjunct met Pluto – wat in dit geval duidt op een bericht over iets dat taboe is.  Veel ouders in Amsterdam zijn momenteel behoorlijk kwaad, verdrietig en ontdaan door de vreselijke gebeurtenissen die in een hele reeks kinderopvangen plaatsgevonden hebben. Met Mercurius als heerser van de ascendant – en ook nog retrograde – zullen er ongetwijfeld nog meer onthullingen komen. Daarnaast is Mercurius ook nog in vierkant met de grote opschudder – Uranus. Ouders hebben veel vragen die beantwoord moeten worden. Met Zon, Knoop, Pluto en Mars in het vierde huis – gaat het hier om basis zekerheden en het gevoel van veiligheid. Saturnus heer vijf (het huis van kinderen) staat in de ascendant – en Mercurius is tevens heerser van de midhemel – de autoriteiten. Iemand moet voor de gemaakte fouten verantwoordelijkheid nemen. Hoe kan het zijn dat er met een eerdere klacht van een ouder niets is gebeurd?  Dit is een zaak die heel diep snijdt en die menige ouder zal doen twijfelen over de kinderopvang. De Maan in Kreeft koestert haar kroost en de Maan als singleton hier – voelt zich in de steek gelaten.  De eerst volgende aspect die de Maan maakt is de oppositie met Mars, daar richt de Maan  nu al haar energie op. Mars (in Steenbok) is de planeet van de sexualiteit – en heer 3 (berichtgeving en publicaties) en heer 8 (het verborgene). Er ligt een groot brok boosheid in deze Maan/Mars oppositie – en m.i. zullen er nog meer hoofden moeten rollen. De horoscoop voor de ingres: 22 dec. 2010, 00:38, Amsterdam.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De Steenbok ingres, genomen voor Amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *