Week horoscoop:Jupiter/Uranus en chaos onderweg…

 

Week horoscoop: Mercurius retrograde heeft enorme problemen veroorzakt het afgelopen dagen. Mijn eigen reis naar Wales ging dan ook niet door. Om naar Schiphol te komen, heb ik eerst bijna vier uur op Amsterdam CS doorgebracht waar wanhopige reizigers, met koffers, kids en noem maar op, van het ene perron naar het ander renden in de hoop in een van de weinige treinen in te kunnen stappen. Bomvol waren ze – en er waren ook zakkenrollers (Mercurius). Ik zag de politie met moeite en veel kabaal een man uit de trein trekken. Uiteindelijk kwam ik, met zoon lief in een trein terecht, die alle tekens van leven vertoonde a) er was een machinist, b) de wissels waren okay, c) er was geen stilstaande trein voor ons. Halleluja. Eenmaal aanboord als sardientjes in een blik , heeft een aardige reiziger op zijn Blackberry gekeken hoe het zat met onze vlucht. Het bleek gecancelled te zijn – en net op dat moment – echtwaar – sloten de deuren en de trein reed weg!! Eenmaal op Schiphol, troffen we nog meer chaos aan. De rij voor de EasyJet balie bijvoorbeeld was een kilometer lang!!

Week horoscoop: Boogschutter is HET reis teken, en Mercurius retrograde in Boogschutter heeft een flink rol gespeeld in wat er zich in de afgelopen dagen overal in Europa gespeeld heeft. Wat een jaar voor de vliegtuigmaatschappijen – eerst de asvolk en nu dit schouwspel, in wat een van de druktste reis-periodes van het jaar moet zijn.  In 2010 heeft Jupiter veel tijd met Uranus doorgebracht. Jupiter heeft ook met reizen te maken en Uranus is de grote opschudder. Jupiter/Uranus samen zijn ook nauw verwant met de hele ontwikkeling van het vliegen, van de eerste vlucht van de Wright Brothers, tot de eerste stap op de maan, dit zijn de twee planeten die sterk in beeld waren. Uranus heeft behoorlijk toegeslagen. Vrjdag was echt een helse reis – het enige lichtpunt was dat het ons wel gelukt is, voordat de treinen van Schiphol naar Amsterdam stopten, terug te keren naar huis. Op 30 december pas gaat Mercurius weer vooruit lopen.. Ik heb net besloten om deze reis uit te stellen tot het nieuwe jaar!

Week horoscoop: Ik heb afgelopen week al iets geschreven over de Steenbok ingres, die vlak na een lunar eclipse plaatsvindt. Dit schijnt een heel bijzondere gebeuren te zijn. De Atlanta Astrologer, Patricia Lantz schrijft in haar blog, “This year’s winter solstice will coincide with a total lunar eclipse in a union that has not been seen in 632 years. According to NASA, the last time the two happened at the same time was in  the year 1378. “ Dit klopt niet helemaal. Ik heb net de horoscoop voor de solstice in december 1378 gekeken, en de lunar eclipse viel ruim van te voren, op 5 december om precies te zijn. En toch voelt het wel als heel bijzonder. Inderdaad zoals Patricia ook schrijft, deze eclipse raakt de galactic centre.

Week horoscoop: Persoonlijk, vind ik donderdag het mooiste dag van de week. Ik heb zelf maan in Kreeft – en mijn lunar return deze maand, laat de Maan voor bijna de laatste keer in driehoek zien met zowel Jupiter als Uranus. Ik heb me voorgenomen om hiervan te genieten.

Week horoscoop: Mars in Steenbok ploetert voort – en begint nu aardig in de buurt van Saturnus te komen. Mars is dwingend en weet precies wat hij wil bereiken, alleen Saturnus wil niet samenwerken (want Mars is vernietigd in Weegschaal). Vaak komen deze twee in beeld in mundane horoscopen waar er van wreedheden sprake is.  De bali bombing, de moord op Theo van Gogh, Adolf Hitler zijn maar een paar voorbeelden. Vanzelfsprekend, in de horoscopen van individueen, hoeft dit niet zo uit te pakken. Barack Obama heeft ook een Mars/Saturnus vierkant. Wat het wel laat zien is het vermogen om het individueele ondergeschikt te maken aan het maatschappelijke. Het maakt ambitieus en bereid persoonlijk offers te maken om een bepaald doel te bereiken. Dit zijn keiharde werkers, niet vergeten Mars is verhoogd in Steenbok.

Fijne week allemaal…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Jupiter in Vissen, Keek op de Week, mundane astrologie, Uncategorized, Uranus en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop:Jupiter/Uranus en chaos onderweg…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *