Horoscoop Schrijver, Cabaretier, Seth Gaaikema

 

Horoscoop Seth Gaaikema *11/7-1939. (tijd onbekend) Musicalist, schrijver, cabaretier.
Gisteren stond zomaar een foto van hem in de krant, ach, die is er ook nog, en ja, het loopt weer tegen het einde van het jaar. Hij deed ooit enkele Oudejaarsconferences en dat roept nostalgische gevoelens op. Dat zal de verslaggever ook hebben gehad, die eerste sneeuw en hoe zou het met Seth zijn? Een eerste blik in zijn horoscoop doet direct aan de slechte jaren denken, de jaren van de Oorlog. Mars oppositie Pluto vierkant Saturnus; gevaarlijk, grof en koud. Als je dat in je horoscoop hebt dan mag er wel iets groots tegenover staan. Maar laten we eerst even naar dat barbaarse Pluto aspect kijken. Trefwoorden: Chronische ziekten, kans op ongelukken, geweld, verliezen, vervreemding. Lichtpuntje zie ik in de stabiliteit die zo,n aspect geeft. Noem het overlevingsdrang, een basiskracht, een plek om je vanaf te zetten. Een generatie liep daar tegen aan. Dezelfde generatie die de driehoek Neptunus – Uranus te verwerken kreeg met als tref-begrip: ‘onbegrensde mogelijkheden’. En in het hart van die twee planeten staat Seth’s Zon. Een Zon die een klein duwtje in de rug krijgt van Jupiter. Zijn ongeaspecteerde Mercurius in het creatieve teken Leeuw hielp bij zijn teksten. Maar het is de plek van zijn Zon, in het Nederlandse teken Kreeft, waar we onbewust naar uitkeken, zoals naar het lengen van de dagen. Hoop hem weer eens te zien!! De horoscoop van schrijver, cabaretier, Seth Gaaikema

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *