Een witte kerst, een echte kerst..

Een Witte Kerst, een echte Kerst… van Ton Brakenhoff

 Een witte wereld, wat betekent dat? Denkend over het weer lijkt me Mercurius over de wind te gaan, met Mars aangewakkerd tot stormachtig en met Pluto tot orkaankracht. Het onweer zal een samenspel van Pluto en Uranus zijn, een handje geholpen door Jupiter. Over het ijs hebben we het ooit gehad, de kou van Saturnus duwt het water over de rand tot glazig ijs, met de onzichtbaarheid van Neptunus. En dan nu die sneeuw; lijkt me een gecompliceerd goedje. Mercurius (verkeer) wordt er door ontregeld, de ouderen (Saturnus)gedupeerd, rollators zijn niet meer vooruit te duwen en de boosters lopen vast. Elke kleur is uit de natuur weggetrokken. Wit maakt de dienst uit. Toch even kijken welk Astrologisch teken daar over gaat: aha, Kreeft en dus de Maan. Wit? Wit-plus dan, want dit is geen witte verf, hier doen Neptunus en Saturnus in mee en zelfs Venus, want wat is alles ineens mooi. De samenstand van Neptunus en Saturnus doet rangen en standen verdwijnen, de Maan maakt het huiselijk en de Venus van de schoonheid (Weegschaal) heeft nog een ander werkgebied, dat van de Stier. En die gaat over het eten en de goede dingen der Aarde. Blijft over Neptunus, die doet ons toch even zoekend om ons heen kijken want er was toch nog iets, oja, naar Ossen en Ezels en kindjes in stallen. Stallen die onder Kreeft vallen en dat kindje heeft iets met Neptunus. Bij een Witte Kerst komen veel Astrologische lijntjes samen, nu wij nog! Fijne dagen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Een witte kerst, een echte kerst..

 1. Een geheel ander probleem: Van uitgeverij Schors heb ik zojuist het nieuwe programma ontvangen, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Misschien kan er via jou site ervaringen uitgewisseld worden. Ik ga nog het een en ander uitzoeken, want ik merk dat het op de ene computer anders is dan op het andere. Zodra ik meer op een rijtje heb kan het dan via dit medium, jouw blog?
  Werk jij er zelf ook mee?

 2. Hallo Tineke, Kun je mij wat meer informatie hierover toesturen? Over welk programma gaat het precies? Misschien gewoon via mijn gewone emailadres? (hathway77@hotmail.com) Ik wil eerst weten waar het over gaat voordat ik toezeggingen over wil doen. MvgE

 3. Chinta zegt:

  Dit is een probeersel:Neptunus doet vervagen, haalt grenzen en allerlei afbakeningen weg.
  Voor een paar dagen,weken of wellicht wel wat maanden, geeft dit wit ons het licht i.p.v. dat de zon dit doet in langere dagen.Daarbij laat zij de wereld met deze ongerepte sneeuwlaag voor “even” grenzeloos verlicht achter zich…

 4. ton zegt:

  Het licht van de sneeuw, mooi gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *