Een witte kerst, een echte kerst..

Een Witte Kerst, een echte Kerst… van Ton Brakenhoff

 Een witte wereld, wat betekent dat? Denkend over het weer lijkt me Mercurius over de wind te gaan, met Mars aangewakkerd tot stormachtig en met Pluto tot orkaankracht. Het onweer zal een samenspel van Pluto en Uranus zijn, een handje geholpen door Jupiter. Over het ijs hebben we het ooit gehad, de kou van Saturnus duwt het water over de rand tot glazig ijs, met de onzichtbaarheid van Neptunus. En dan nu die sneeuw; lijkt me een gecompliceerd goedje. Mercurius (verkeer) wordt er door ontregeld, de ouderen (Saturnus)gedupeerd, rollators zijn niet meer vooruit te duwen en de boosters lopen vast. Elke kleur is uit de natuur weggetrokken. Wit maakt de dienst uit. Toch even kijken welk Astrologisch teken daar over gaat: aha, Kreeft en dus de Maan. Wit? Wit-plus dan, want dit is geen witte verf, hier doen Neptunus en Saturnus in mee en zelfs Venus, want wat is alles ineens mooi. De samenstand van Neptunus en Saturnus doet rangen en standen verdwijnen, de Maan maakt het huiselijk en de Venus van de schoonheid (Weegschaal) heeft nog een ander werkgebied, dat van de Stier. En die gaat over het eten en de goede dingen der Aarde. Blijft over Neptunus, die doet ons toch even zoekend om ons heen kijken want er was toch nog iets, oja, naar Ossen en Ezels en kindjes in stallen. Stallen die onder Kreeft vallen en dat kindje heeft iets met Neptunus. Bij een Witte Kerst komen veel Astrologische lijntjes samen, nu wij nog! Fijne dagen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Een witte kerst, een echte kerst..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *