De horoscoop van bergbeklimmer Ronald Naar

 

Ronald Naar * 19/4-1955 (Den Haag. 23.45uur.) Bergbeklimmer door Ton Brakenhoff…

Het is winters en koud, dan gaan mijn gedachten soms zomaar naar… Ronald Naar. Nee, ik heb hem nooit ontmoet maar was ooit hevig geïnteresseerd in bergbeklimmen. En weer, nee, ik heb zelf nooit geklommen. Stapels boeken las ik over die klimmerij met als hoogtepunt ‘de Witte Spin’ van Heinrich Harrer over de beklimming van de Eiger Noordwand. En natuurlijk de boeken van Ronald Naar. Over hoe het begon, en dat ze later zelfs in de kerstvakantie gingen klimmen. Dat ze in de Kerstnacht op een ijskoud richeltje op 800m hun tent vastmaakten aan een haak en zo de nacht in gingen; volkomen gelukkig!!! Wat moeten dat voor mensen zijn, wat beweegt ze? Tientallen klimmerhoroscopen zijn gemaakt en één aspect komt steeds weer terug: Jupiter Uranus. Ik laat even wat bekende astrologen aan het woord over dit aspect: Charles Carter spreekt over ‘originaliteit, inventiviteit, kampioenschap en leiderschap en van progressief idealisme van de onconventionele soort’. Reinicke spreekt van ’Reislust, drang naar vrijheid en onafhankelijkheid’. Karen Hamaker-Zondag zegt: ’Wanneer onze expansiedrang en onze behoefte aan verbreding, aan vrijheid en vermeerdering (Jupiter) samengaat met onze drang ons oorspronkelijk, onafhankelijk en individualistisch (Uranus) te ontplooien, hebben we vaak een enorme behoefte ons van anderen te onderscheiden, onze eigen weg te gaan en ons door niets of niemand iets in de weg te laten liggen’. Kortom, in Jupiter zien we het Streven van de mens, in Uranus de Grenzeloosheid van de geest, werken die twee samen dan gaan we naar de Top! Die kan van een berg zijn, maar dat hoeft niet! De horoscoop van Ronald Naar is een zeer bijzondere. Buiten de Jupiter Uranus conjunctie zien we een Zon Neptunus oppositie en ook dat spreekt van grenzeloosheid. Op de Zon staat een krachtig makende driehoek van Pluto terwijl de hele horoscoop beheerst wordt door een stabiel driehoekfiguur in de Watertekens tussen Jupiter/Uranus, Saturnus en Maan/Venus. Vergeet ik haast zijn Zon in Ram en Boogschutterascendant voor de dadendrang. Dat hij geen planeten in Aarde heeft is bij Neerlands beste klimmer niet verwonderlijk. De horoscoop van Ronald Naar.


Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op De horoscoop van bergbeklimmer Ronald Naar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *