Week horoscoop: Anderen voor je karretje spannen…?

 

Week horoscoop: Wat een brok planeten in Steenbok – met Mars momenteel in vierkant met Saturnus – als koploper. Vandaag staat de Zon (onze bewuste doelen) conjunct met Pluo (het zielsleven, onze diep verborgen patronen en zielsverlangens). De noorderlijke maansknoop is ook nog altijd in beeld – wat met lotsbestemming te maken heeft.  Wat een fantastiche tijd om te focussen op je diepste verlangens en om je plannen te  koesteren. Al zullen deze plannen niet meteen hun vruchten werpen, hebben ze de potentie om dat later wel te doen. Niet vergeten, het teken Steenbok eist doorzettingsvermogen. Door haar heerser Saturnus, is Steenbok verbonden aan de wetten van de tijd en ruimte. Het is een kwestie van volhouden en geloof in jezelf hebben.

Week horoscoop: De Mars/Saturnus vierkant die deze week exact wordt, is van een heel andere orde. Mars/Saturnus denkt dat het doel rechtvaardigt de middelen. Dit is natuurlijk niet zo. De verleiding is sterk onder deze energie om anderen voor je karretje te spannen, zeker op dinsdag als de Maan ook in Weegschaal komt te staan. De Maan voelt zich niet gemakkelijk in de buurt van Saturnus. De Maan is snel bewegend – terwijl Saturnus kristalliseert, legt grenzen aan, en vertraagt. Dit lijkt mij niet de beste dag voor sociale contacten tenzij ze ook een zakelijk element hebben. Maan vierkant Mars – maakt ook emotioneel of overhaast.

Week horoscoop: Donderdag gaat Mercurius eindelijk weer vooruit lopen – in het teken dat met lange afstandsreizen te maken heeft – Boogschutter. Dit betekent dat reizigers minder problemen zullen ondervinden met hun terugreis.

Week horoscoop: Oudejaarsavond staat de Maan en Venus samen in Schorpioen. Dit is enerzijds intens genieterig. Beide planeten staan in driehoek met Jupiter – zodat ik nu al de champagne kurkjes kan horen knallen. Maar… de Maan maakt ook nog een vierkant met Neptunus – wat eigenlijk een waarschuwing is voor exces is. Maan/Neptunus wil graag in de roes opgaan. Gelukkig hebben we er daarna nog altijd Maan/Uranus tegoed- wat tevens ook de laatste aspect is die de Maan maakt in 2010. De Maan staat dan helemaal aan het einde van Schorpioen – het teken dat ook met onze collectieve resources te maken heeft. Op 1 januari 2011 vroeg – maakt de Maan de overgang naar Boogschutter. Collectief gezien, gaan we dus van een ‘vaste’ situatie (Schorpioen) over in een situatie van veel meer onzekerheid. Boogschutter is beweegelijk, dynamisch en gelukkig ook optimistisch. Daarnaast is Boogschutter ook een heel sociaal en inclusief teken. Een mooi begin voor 2011…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Anderen voor je karretje spannen…?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *