De Horoscoop van Schaakgrootmeester Anish Giri

File:Anish Giri.jpg
image Wikimedia: Photo by Rene Othlof

Anish Giri  * 28/6-1994. St Petersburg (tijd onbekend) Schaakgrootmeester door Ton Brakenhoff

Laatst wandelde ik met een vriend het gebouw door waar het “Tata Steel Chess Tournament 2011” wordt gehouden in Wijk aan Zee. Het is moeilijk te schatten, maar 600 mensen waren er wel en het was er stiller dan in het Concertgebouw.  Aan lange tafels zaten de ‘gewone’ schakers te spelen en aan de kop van het gebouw was een ruimte afgeschermd waar de heel groten speelden. Op de lage afscherming stonden beeldschermen waarop elk zet werd getoond en de nog te spelen tijd per speler. Achter het balieachtige scherm kon je de grootmeesters haast aanraken en als ze niet aan zet waren kuierden ze wat heen en weer als de leeuwen in Artis, af en toe een verbaasde blik werpend op het publiek. Bij grootmeesters denkt men gemakkelijk aan oudere heren maar die tijd schijnt voorbij. Er zat een ventje bij met een rode baseballpet, er liep een gestreept T-shirtje rond en een afzakkerige jeans. Tijden zijn veranderd. Anish Giri, het joch waar op dit moment de meeste aandacht naar uit gaat, ging keurig gekleed. En sinds vanmiddag weet ik dat dat ook inderdaad niet alles zegt want hij verloor(!) van Ian Nepomniachtchi. De horoscoop van Anish Giri.  Het eerste dat opvalt is het ontbreken van Luchtplaneten, de Luchtfactor waar ik de denkkracht van Max Euwe aan toeschreef ontbreekt. Het leek er ook niet om te gaan, om het doorrekenen van de zetten, het zag er systematischer uit. Maan conjunct Saturnus is wel bedachtzaam en in verband met Mercurius goed voor het betere denkwerk maar bij Anish wed ik op zijn systeem zoals dat in zijn horoscoop is af te lezen. Twee vliegerfiguren, een met de Zwarte Maan in top en een met Chiron. Een super driehoek van Zon, Jupiter en Maan/Saturnus. En een creatief systeem in de figuur van Pluto opp. Mars waar de conjunctie Uranus Neptunus mooi op straalt. Langs die lijnen bewegen zijn stukken, jammer dat de lijnen van Ian Nepomniachtchi er soms dwars doorheen bewogen. Morgen beter! De horoscoop van schaakgrootmeester Anish Giri

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op De Horoscoop van Schaakgrootmeester Anish Giri

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *