Boer Zoekt Vrouw: de horoscoop…

 

Volgens Trouw – is geen enkel televisiprogramma als populair als “Boer Zoekt Vrouw“. Met boven de 5.1 mijoen kijkers, staat het programma kop en schouders boven de rest. Het NOS Journaal bijvoorbeeld trekt gemiddeld 3,3 miljoen kijkers en Studio Sport Eredivisie komt uit op 2,7 miljoen.  Kennelijk heeft Boer Zoekt Vrouw een aantrekkingskracht die andere programma’s moeten missen. De eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw was uitgezonden op 21 november 2004 –  ik neem aan om 20.10. Ik heb Hilversum als locatie genomen. De horoscoop van Boer Zoekt Vrouw:

boerzoektvrouw

 

Saturnus op de ascendant – zou je niet direkt in verband met succes en geluk brengen. Saturnus heeft meestal met belemmeringen en obstakels te maken, maar ook met eenzaamheid. Maar in deze horoscoop staat Saturnus (retrograde) in het huiselijk kreeft en is tevens ook heerser van het 7e huis – het huis van het huwelijk en relaties. In feite benadrukt Saturnus op cusp 1 het belangrijkste thema van het programma: eenzame boer(in) zoekt gezelschap met het oog op huwelijk.

Heerser van het 10e huis – dat met het hoogst behaalde resultaat te maken heeft, maar ook met het zichtbare  succes – is Jupiter. Jupiter staat in het teken Weegschaal (wat weer het verband met huwelijk en relaties benadrukt). Jupiter staat in driehoek met Neptunus. Neptunus heeft met de mooie droom, de romantische ideaal, het droom huwelijk te maken. Alles dat Neptunus raakt – krijgt een glans. Neptunus heeft ook met escapism te maken… Het idee van collectief ontsnappen naar het platteland misschien, en met z’n allen op maandag erover praten.

De Zon en Mars in Schorpioen – hebben allebei iets oer mannelijks  – terwijl Venus in het super vrouwelijk Weegschaal staat. De andere vrouwelijke planeet – de Maan (die tevens ook met het publiek – de kijkers dus – te maken heeft) staat in de avontuurlijke Ram. Welke vrouw (of man trouwens) heeft de moed dit avontuur aan te gaan? Ram is ook super competitief –  en er vallen natuurlijk in de loop van de series wel wat deelnemers af.  De Maan in Ram – is beheerd door Mars (de man) en Ram is het teken waar de Zon (eveneens een mannelijke planeet) verhoogd wordt. Lijkt mij een programm waar vooral vrouwen gek op worden!!

De Maan staat helemaal aan het begin van het teken Ram. Interessant dus dat volgens eindredacteur van de KRO, Ellen van der Linden, het succes van het programma vooral te maken heeft met het feite dat je als kijker getuige bent van een van de meest intieme momenten in het leven, namelijk het prille begin van een relatie. De Maan in Ram… het eerste teken van de dierenriem… geeft dit heel mooi weer.

© Drs. Elizabeth Hathway

astrologie kan je veel inzicht in je levensvragen bieden
Voor informatie over Skype en andere soorten consulten, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Boer Zoekt Vrouw: de horoscoop…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *