Week Horoscoop: Astrologie is visueel

Week horoscoop: Astrologie is visueel. Als je ver genoeg in de tijd teruggaat – dan kom je uit bij een Babylonisch Baru priester – die letterlijk de hemel bestudeerde. Er is veel veranderd maar dat visueel element blijft. Zo maak ik altijd gebruik van de SolarFire klok als ik een week horoscoop schreef. De wiel geeft in feite de ecliptica en de planeten weer – precies zoals ze ook in de hemel boven Amsterdam staan. Met een druk op een knop –  kan ik mijn hemel voor of achteruit laten bewegen. Dit visueel aspect vind ik heel belangrijk. De horoscoop hieronder is gezet voor 12.08 vandaag, locatie, Amsterdam.

Week horoscoop: Zo zie je in een opslag – dat veel van de planeten in de wintertekens staan (Steenbok/Waterman/Vissen) – en dat alle planeten zich ook binnen 180 graden bevinden. Er zijn momenteel geen opposities aan de hemel – waardoor het vermogen om letterlijk zich in de schoenen van de ander te verplaatsen moeilijk wordt. Ieder gaat als het ware van zichzelf uit. Dit maakt onderhandelen moeilijk. De laatste oppositie was tussen de Maan en Jupiter op 24 januari – dus de  situatie die ik hier omschrijf, is sindien aan de gang. Er is wel veel dynamiek aanwezig – dat is te zien aan de conjuncties: Venus met Pluto, Mars,Zon,Neptunus en Jupiter/Maan in Ram.

Week horoscoop: Morgen komt er voor het eerst sinds 24 januari – een oppositie: Maan opp. Saturnus – wat altijd een beetje beperkt en gefrustreerd aanvoelt. De Maan heeft o.a. met vrouwen zaken te maken, specifiek met de geboorte – Saturnus o.a. met leeftijd en remmingen. Maar de Maan heeft ook met het volk te maken – en de Ram is ongeduldig en aktie gericht. De frustratie bijvoorbeeld in Egypte zal groot zijn. Saturnus (het systeem) blokkeert de weg. De Zon geeft de heerser weer – en die staat in een vaste teken Waterman. Mubarak zelf – een Stier – is eveneens geboren onder een vaste teken. Die weet niet van wijken. Echter de Zon loopt richting conjunctie met Neptunus – een planeet die in staat is om alles uiteindelijk te ondermijnen.

Week horoscoop: Op zondag gebeuren er een paar opmerkelijke dingen – vind ik… Er is een grote driehoek tussen Mercurius in Waterman, Maan in Tweeling en Saturnus in Weegschaal. Communicatie leidt tot opmerkelijke oplossingen. Eveneens op zondag verlaat de Noordelijke Maansknoop het teken Steenbok. De combinatie Pluto/Uranus/Jupiter/Saturnus, Noorderlijke Maansknoop – rondom de 0 graden Ram punt – heeft een enorme impact op het collectief gehad – voelbaar vooral in het afgelopen jaar. Het komende anderhalf jaar is Boogschutter aan de buurt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *