Horoscoop Millennium: Lisbeth Salander

Dit blogspot is al eerder geplaatst. Lisbeth Salander * 30/4-1978. (Zweden) Hoofdfiguur Millennium. Vriend Piet meldde dat hij een geweldig boek onderhanden had uit een zgn. Millennium-serie en deel 1 had hij uit en kon ik meekrijgen. 5 Dagen later zag ik ergens deel 2 liggen en besloot ik niet op Piet te wachten maar het gelijk te kopen. Geweldige boeken en de meest fascinerende figurant is Lisbeth Salander. Een onaanzienlijk, zichzelf met tatous toetakelend meisje met een zogenaamd sociaal defect en een gigantisch goed stel hersens, dreigt door iedere misdadige sukkel te worden misbruikt en vermorzeld. Maar Lisbeth wacht niet tot het kwaad zichzelf straft, ze regelt ook dit zelf. Dank zij haar grote computerkennis en opgebouwde wantrouwen is ze iedereen een slag voor. Ze is hard maar Rechtvaardig. En wij lezers weten natuurlijk dat dat harde haar bescherming is geworden en dat er wel degelijk een ‘lief’ mens in haar moet schuilen. Zo halverwege deel twee is daarvan echter nog geen sprake. Gelukkig werd haar geboortedatum onthuld op blz 223 zodat we even een kijkje kunnen nemen. Zon in Stier oppositie Uranus is het eerste dat opvalt en met Uranus valt nooit te spotten!! Zon vierkant Mars, agressief en snel. Mercurius oppositie Pluto, diepgravend met een duivels kantje. Maan oppositie Saturnus, ouderen en autoriteiten kunnen haar bezeren. En toch is er hoop. Maan opp. Saturnus kan door Neptunus worden ontgrendeld; Mercurius opp. Pluto eveneens; Venus kan grip krijgen op Mars en Zon Uranus door Jupiter. In deel 3 schijnt het goed te komen en ik kan haast niet wachten. Enne.. zo’n geboortedatum zuigt auteur Stieg Larsson natuurlijk niet uit zijn duim, toch? Horoscoop Lisbeth Salander

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Horoscoop Millennium: Lisbeth Salander

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *