Aanval op homeopathie: een kleine troost voor astrologie?

Image Wikimedia:

Astrologie heeft haar eerste aanval in 2011 achter de kiezen. Ik heb het natuurlijk over  de Ophiuchus debacle.  Misschien biedt het wat troost – dat niet alleen de astrologie – maar andere alternatieve disciplines ook wat te verduren hebben gehad. Gisteren las ik een stuk in Trouw over een wereldwijd actie tegen de kwakzalverij. Een mooie dag dus om de ‘homeopathie’ onderuit te halen. Het blijkt dat op 5 februari honderden demonstraten in meer dan tien landen – met opzet – een overdosis van homeopatische middelen genomen hebben. En… ja hoor … ze hebben het allemaal overleefd. Nederland heeft hier ook aan deelgenomen. In Amsterdam is actie gevoerd.

Alweer een voorbeeld van de wetenschap  die haar ergste totalitaire en intolerante trekjes toont. In de ogen van velen is ze een despot geworden. Het niet kunnen accepteren dat er leven buiten de heilige muren van het laboratorium mogelijk is, reduceert de ooit bezielde  mens tot een object van studie, tot een getal, tot een nietsnut. In het engels zeggen we, ’the proof of the pudding is in the eating’. Disciplines die voor veel mensen hun waarde bewezen hebben,  moeten – zonder hoen en ridicule  – er mogen zijn. …In sommige opzichten is de aanval op homeopathie een kleine troost voor astrologie.  “We are not alone”. De wetenschap is uit op alleenheerschappij – en alles wat haar brevet niet krijgt – moet uitgelachen, verkleind en uiteindelijk vernietigd worden. De horoscoop wereldwijd aanval op de homeopathie: 5 februari 2011, 12.00 Greenwich, UK…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Forum, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Aanval op homeopathie: een kleine troost voor astrologie?

  1. Pingback: CIA promotie van 2012 doet astrologie geen goed - astrologie algemeen | Astrologieblog.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *