Astrologie, de val van Mubarak, en de januari eclips

image wiki media commons

Groot is de Euforie in Egypte. Na 30 jaar Mubarak – is het land eindelijk vrij om een nieuwe koers te varen. Vice-premier Suleiman heeft het nieuws kort geleden verteld (18.03 LT Cairo). Het hele gebeuren doet mij enorm denken aan de energie van 1989 toen de Berlijnse muur omviel. “People power” op deze schaal, is niet te stoppen. De 4 januari eclips heeft een duidelijke rol gespeeld in de gebeurtenissen de afgelopen weken. In een artikel op astrologie.blogo van 3 januari schreef ik:

“The current eclipse -is ruled by an exalted Saturn in Libra, which is also squaring the eclipse degree.  Clearly this is not a time for leaders to be complacent. While both the Sun and Moon are friendly towards Saturn, the Sun is in fall in Libra. Rulers look set to face difficult times – and need to be decisive – which is not always Libra’s strongest point. There are difficult financial times ahead, and the Moon i.e. the people – is in detriment. Particularly those who are suffering under Saturn’s restrictions – will be highly critical of those in power. Though Saturn always seeks to preserve the status quo – he now faces serious challenges. That tricky Uranus square is just around the corner. So… at the very least the image of fair play must be upheld.  Hypocrisy will not be viewed kindly. A good leader should set a good example or, “off with his/her head!!” 

Vorig jaar is de ‘wereldas’ (Ram-Weegschaal) dominant aanwezig geweest in het collectief. Het hoogtepunt viel in juli en augustus 2010, toen Uranus, Jupiter, Pluto en Saturnus elk omstreeks 0 graden van de hoofdtekens Ram, Steenbok en Weegschaal stonden. De eclips van 4 januari was de laatste in de huidige serie Steenbok/Kreeft eclipsen, en door het 0-punt Ram aan te stippen, speelde de vertrekkende Noordelijke Maansknoop behoorlijk op deze collectieve energie in. Het belang van de maansknoop – en de wereld as – heb ik ook bednadrukt in mijn 1 februari analyse van de horoscoop van Hosni Mubarak

De hier afgebeelde horoscoop van de eclips van 4 januari, locatie Cairo, spreekt boekdelen. De eclips valt in het 10e huis (het huis van de regering). De eclips heerser Saturnus staat bijna conjunct met de conjunctie van Saturnus en Neptunus  in de geboorte horoscoop van Egypte (18 juni 1953, 11.30 pm GMT, Cairo). Dit betekent dat Egypte nu haar Saturnus terugkeer meemaakt. Bij de vorige Saturnus terugkeer in 1981, werd Sadat vermoord en kwam Mubarak aan de macht. De krachtige energie van de januari eclips – heeft nu een einde aan zijn regime gemaakt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen, mundane astrologie, Uncategorized. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologie, de val van Mubarak, en de januari eclips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *