Week horoscoop: Saturnus, Venus en de Valentijnsdag horoscoop

Week horoscoop: Gisteren tijdens het eten – vertelde een vriendin dat haar ouders zestig jaar getrouwd zijn. Zestig jaar!! Wat een prestatie – eentje die ik zelf nooit zal evenaren. Aan de andere kant van het spectrum, mijn zoon van dertien, heeft inmiddels  een relatie die al zes maanden duurt. Zes maanden!! Dat zie ik ook als een prestatie. Het verbaast mij hoe zoonlief en zijn vriendin met elkaar om gaan: veel oog voor elkaar, erg serieus en lief . Dat brengt mij dan op mijn Valentijnsdag thema: Saturnus en Venus. Het valt mij op in de uurhoeken die ik de laatste dagen gemaakt heb, hoe Saturnus en Venus elkaar op dit moment ondersteunen. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze nu nu in wederzijdse receptie met elkaar staan: met andere woorden, Venus staat in het teken van Saturnus (Steenbok) en Saturnus staat in het teken van Venus (Weegschaal).  Deze prettige samenwerking betekent dat de planeten kracht van elkaar ontlenen. Venus staat als symbool voor o.a. de jonge vrouw, de rode Valentijnsdag roos, de liefdesrelatie in al zijn passie en kracht. Saturnus staat meer voor de vorm, het huwelijk als symbool voor de maatschappelijke erkenning van de relatie, de gedeelde verantwoordelijheid, en het samen oud worden. De Zon in de Valentijnsdag horoscoop staat altijd in dezelfde graad, de 26e van het lucht teken Waterman. Waterman heeft met abstracte principes, met samenwerking met anderen, met contact met gelijkgestemden te maken. De Zon is de mannelijke principe, de eeuwige vuur – en in Waterman – de standvastigheid en het vermogen om vol te houden. Maar boven alles heeft Waterman met vriendschap en gedeelde normen en waarden te maken, de familie als ‘eigen tribe’. Het element van vriendschap is onontbeerlijk wil een relatie een goede kans hebben. Deze Valentijnsdag horoscoop is gewoon getrokken voor het moment dat ik mijn astrologie programme opstartte van ochtend. Erg opvallend is dat Saturnus in het 7e huis staat- het huis waaronder het huwelijk valt. Met Venus op de midhemel en de Maan in huiselijke Kreeft op de IC, is het duidelijk dat vooral de vrouw in de schijnwerpers staat vandaag….. Happy Valentijnsdag

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop: Saturnus, Venus en de Valentijnsdag horoscoop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *