De Horoscoop van Pieter van Vollenhoven

copyright wikicommons:  agencia brasil 

Pieter van Vollenhoven  * 30/4-1939, Schiedam (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff
Eigenlijk is het ‘duiden’ van de horoscoop van Pieter van Vollenhoven onbegonnen werk. De Astrologisch gevoelige plaatsen als MC en Ascendant zijn door het ontbreken van een geboortetijd niet bekend en juist bij van meneer Pieter zijn die erg belangrijk. Een prinses op cusp 7 en een koningin op cusp 4 of 10 die ook nog gelijk met jou jarig is. Daarbij is hij de eerste burger ooit die met iemand van het Huis van Oranje trouwde; er moet een gouden randje om zijn horoscoop zitten. Ik hoor iemand zeggen: ‘zijn Zon staat conjunct met de Zuid Node’ alsof dat de pot met goud aan het einde van de regenboog zou zijn…nou ja, wie weet! Wat me ook altijd weer verbaasd is dat er een grote welwillendheid naar hem uit gaat. Ik kan niet naar hem kijken zonder glimlach (zonder spot) rond de lippen al vertelt hij de meest gruwelijke verhalen. Goed, zoek daar de planeetstanden maar eens bij en zelfs de in aanmerking komende aspecten hebben een te wijde orb. Laten we eerst naar zijn populariteit bij het volk gaan. Het volk, uitgedrukt door de Maan (alweer plm 7 graden). De Maan staat conjunct Neptunus en oppositie Venus Jupiter, helemaal niet gek en Neptunus heeft zeker een humoristische kant. Dan is zijn Zon ‘conjunct’ Uranus het teken van een buitenbeentje. Uranus die meedoet in de driehoek met Neptunus en Mars. Hier ziet men iets van de rampen in terug, rampen uit botsingen van Mars (met wijde opp. Pluto) en Uranus waarbij de oorzaak onduidelijk is door Neptunus. Pluto in driehoek met Jupiter heeft een grote overtuigingkracht. Hij verkoop zijn zaakjes buitengewoon goed. Rest alleen nog zijn pianospel. Mercurius ‘conjunct’ Saturnus, zijn pianomaatje Louis van Dijk heeft de oppositie en Pim Jacobs had het vierkant. Als dat niet kan samenspelen…! Hij gaat met pensioen onder Uranus tr. Jupiter, een goed moment, hij zal zich niet vervelen. Oh eh Pieter, we zullen je missen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff, Uncategorized en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De Horoscoop van Pieter van Vollenhoven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *