Week horoscoop: Vissen..

Week horoscoop: Vissen..photo wiki-commons.

Week horoscoop: Mercurius maakt vandaag de overstap van het lucht/denk teken Waterman naar het water/gevoels georienteerde Vissen. Dit houdt in dat we de komende weken meer ruimte voor ons ingevingen moeten maken – want Mercurius in Vissen laat een bijzondere verbinding zien tussen verstand en gevoel. Mercurius in Vissen brengt een enorme verbeeldingskracht met zich mee – en zaken die met kunst, mystiek, meditatie enz. te maken hebben, kunnen veel profijt van deze stand hebben.  Het enige min punt van Mercurius in Vissen, is dat het super ontvankelijk voor de gedachten van anderen maakt – bijna op het paranormale af. De grens tussen ik en jou wordt minder scherp – en dit kan problematisch worden als Mars in Vissen komt te staan op woensdag. Zorg bijvoorbeeld dat de takenverdeling goed is, dat je de zaken voor een ander niet invult, of dat je niet uitgaat dat iemand iets had moeten weten of horen.  In de traditionele astrologie is Vissen gekend als een stom teken (stom wil zeggen, een teken zonder stem) – en Mercurius zelf is vernietigd in Vissen. Vandaar dat het belangrijk is om alles concreet en bespreekbaar te maken.

Verder is Mars in Vissen een stand om de kat uit de boom te kijken. De uitdaging is dus om niet een al te afwachtende houding aan te nemen – want met Mars in Vissen valt de energie als het ware een beetje in het water. Dat gezegd te hebben – dit is een uitstekend stand om in stilte te werken.

Week horoscoop: Op dinsdag en woensdag is er een driehoeksverbinding tussen Maan in Schorpioen.. en de conjunctie van de Zon en Mercurius in Vissen. Schorpioen is erg goed in puin ruimen – en pakt problemen bij de wortel aan. Indien  je een klus moet klaren, of iets moet doen of zeggen waar je al een tijd lang vreselijk  tegen op ziet -dan is morgen (dinsdag) de dag om hier een eind aan te maken.

Week horoscoop: Verder geven de planeten in Vissen wel een indicatie dat we deze week soepel in het leven moeten staan. Buigen en meebewegen, creatief denken, oplossingsgerichtheid. We kunnen pogingen doen om problemen op te lossen maar moeten ook wel de wijsheid hebben om in te zien – net als de Vissen – dat soms de beste aktie geen aktie is. Afhankelijk van hoe je kijkt, kan het vermogen om de  kat uit de boom te kijken ook heel positief zijn.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *