Pluto in Steenbok: Tijgermoeders..

In Nederland ligt het boek nog niet in de winkel – maar de kans is groot dat het hier net zoveel controverse op zal oproepen als in de VS en de UK.  De titel is Strijdlied van de Tijgermoeder – en de schrijfster is de in de VS wonend Amy Chua. Het boek is eigenlijk een soort manifest voor een nieuwe opvoedstyle en ‘een pleidooi tegen het softe opvoeden’. Tijgermoeders zijn hard en veeleisend. Een tijgermoeder staat voor gehoorzaamheid, discipline, en ambitie. Vooral ambitie is erg belangrijk. Kinderen moeten hoge cijfers halen. Kids sporten niet voor de plezier maar om medailles te winnen (die vanzelfsprekend goud moeten zijn!).  Als een kind een muziek instrument speelt – dan moet het bereid zijn elke dag uren te oefenen. Moeder Chua’s kinderen oefenden piano en viool drie uur per dag, ook als ze ziek waren of vakantie hadden. Volgens Amy Chua: “De enige activiteiten die je kinderen moet toestaan, zijn die waarvoor ze een medaille kunnen winnen”.

Wat heeft dit allemaal met Pluto in Steenbok te maken?

Pluto in Steenbok staat tegenover het teken Kreeft en Kreeft heeft specifiek met het moederschap en met het opvoeden te maken. Onder de invloed van oppositie van Pluto in Steenbok krijgt de opvoeding een geheel nieuwe impuls die duidelijk Steenbok trekjes vertoont.   Steenbok staat bekend om zijn ambitie, discipline en koelheid. Het idee achter Amy Chua’s boek is dat knuffelmoeders niet het beste uit hun kroost halen – en dat de tijgermoeder dat wel doet.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Pluto in Capricorn en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *