Neptunus en de Stijgende Olieprijs

Neptunus en de Stijgende OlieprijsCopyright image: Herve Corvanet (wikimedia commons)

Een van de gevolgen van planeten in de beweegelijke tekens is dat ze weinig stabiliteit te bieden hebben. Momenteel staan de Zon, Mercurius, Mars en Uranus (nog net) in Vissen. Een van de plekken waar we deze instabiliteit goed kunnen volgen is op de beurzen. Vandaag steeg wederom de prijs van ruwe olie – nu naar 112.75 dollar per vat.  De gemiddelde prijs per vat ruwe olie in 2009 was 56. 56 dollar en in 2010, 71.21 dollar. Deze stijging heeft natuurlijk alles te maken met de onrust in het Midden Oosten. Echter – het kan haast niet anders – de hogere prijs voor olie moet een impact hebben op de noodlijdende economieëen in de rijke Westen.

De laatste diepe recessie in de jaren zeventig had direkt te maken met de olie crisis van 1973. “De crisis (die van oktober ’73- maart ’74 duurde) werd veroorzaakt door een aantal politiek gerichte acties van de Arabische olieproducerende landen, gericht tegen het Westen. De Arabische landen verhoogden de olieprijs met 70% en verminderden de olieproductie elke maand met 5%, zodat de prijs per vat explosief steeg.’  Interessant dat Neptunus – een planeet dat direkt met olie te maken heeft – toen aan het begin (5 graden)  van de beweegelijke teken Boogschutter stond. Boogschutter heeft per definitie met reizen te maken – en Neptunus met een belangrijke onderdeel van de Amerikaanse droom – de grote auto. Die droom verdween in een Neptuniaanse wolk – toen miljoenen Amerikanen in de rij voor ‘gas’ moesten staan.

Momenteel staat Neptunus op het punt het beweegelijke teken Vissen binnen te treden. Vissen heeft ook met dromen, grenzeloosheid en verslavingen te maken – waaronder ‘gasoline’ !! Gezien de slechte economische situatie waar veel landen zich nu in bevinden – is de stijgende prijs van olie een ontwikkeling die veel economisten wakker gemaakt hebben. De consekwenties voor de EEG kunnen groot zijn vooral als wankele economieen nog meer geld uit de EEG pot proberen te krijgen. Zoals de meeste astrologen al weten – vanaf 2013 begint Pluto over de Zon van de EEG heen te gaan – een teken dat we zuinig op onze instituties moet zijn!! Maargoed – misschien nog belangrijk voor astrologen is de kennis dat de afschuwelijke recessie uit de jaren dertig van de vorige eeuw, plaats vond onder een Uranus/Pluto vierkant  – juist deze vierkant staat wederom om de hoek op ons te wachten.

Gelukkig heeft een medaille altijd twee kanten.. Wat wel positief aan de huidige ontwikkelingen kan zijn is dat we collectief – veel meer besef zullen krijgen van hoe urgent het is om andere bronnen van energie te zoeken. Neptunus in Vissen wijst met een vinger al naar de zee. Golven bijvoorbeeld wekken heel veel energie op. Daarnaast natuurlijk is het ook belangrijk dat we onze eigen droom met nieuwe ogen zien. Het is een tijd voor ons allemaal – denk ik – om te bezuinigen op ons  eigen energie verbruik.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *