Horoscoop: Rembrandt van Rijn

Horoscoop: Rembrandt van Rijnimage wiki-media

Rembrandt van Rijn *15/7-1606 Leiden (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff

Door de tv serie zal er weer anders naar de Nachtwacht worden gekeken en wij kijken met iets andere ogen naar de horoscoop van Rembrandt van Rijn, Neerlands grootste schilder, Kreeft natuurlijk!!

Wat een geweldig mooi plaatje, die horoscoop van Rembrandt! Dat zat er natuurlijk dik in, Rembrandt ging en gaat over mooie plaatjes, conceptuele kunst wachtte nog op haar uitvinding. Rembrandt moest in beeld brengen wat er te zien was en liefst iets mooier. De horoscoop van hem laat een aantal uitgesproken figuren zien. Allereerst zien we een zuivere rechthoek.  Die  bestaat uit Mercurius, Neptunus, Saturnus en Jupiter in deze figuur in onderling aspect heel mooi verbonden: een vormbepalend harmoniefiguur met grote inwendige kracht, waarin de diagonalen een oppositie vormen. Dan een oppositie aspect van Maan/Mars naar Uranus en door zijn verbinding met de Noordknoop in elk geval met een vernieuwende taak. Ook de verbinding met Mars die tevens het ego aanduidt,  krijgt door deelname binnen deze lijn iets zeer bijzonders, Rembrandt was beslist niet de eerste de beste hoewel Zon in Kreeft dat bijzondere verdoezelt. Wat ook opvalt is de driehoek van Saturnus, Pluto en Neptunus. Dit figuur hoort bij een tijdperk(je), om daar in betrokken te zijn dienen de persoonlijke planeten er in mee te spelen. Zijn Mercurius doorsnijdt dit figuur en maakt het tot een vlieger in een oppositie met Saturnus, hij begrijpt de betekenis van deze harmonische Aarde-energie. Een en al harmonie dan? Absoluut niet. Venus krijgt de volle laag van het vierkant met Jupiter oppositie Neptunus; hij kan aan schoonheid geen weerstand bieden. Voor een kunstenaar een must, maar het bracht hem naar het faillissement. De oppositie tussen Jupiter en Neptunus die hem doet zoeken naar de dingen die buiten het zicht liggen en die het licht op zijn figuren bracht. Dan als laatste het aspect tussen Mercurius en Saturnus, dit verleent de lange blik, het geconcentreerde kijken, het opnemen en vasthouden van een beeld. Leonardo da Vinci had het, Caravaggio had de conjunctie. De horoscoop van Rembrandt van Rijn

Horoscoop: Rembrandt van Rijn

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *