Bokito, Uranus in Ram, en het nieuwe internet cultuur

Het was een leuk verhaal over Bokito de gorilla die een sprong over de gracht nam. Zeker niet iets dat elke dag gebeurt. Het was trouwens ook een super foto van Bokito – die rustig aan een houten tafel op een teras leek te zitten –  met een drankje voor – terwijl aan de overkant een vrouw bezig was met kind en al weg te komen.

Ik denk dat iedereen weleens een foto van het internet geknipt en geplakt heeft – zonder daar veel over na te denken. Maar reken erop, met Uranus in Ram, behoren de “Wild Plak” internet dagen tot het verleden. Er schijnt nu een programma te zijn  – die in staat is zowel tekst als afbeeldingen op de net op te sporen. Ik hoor ineens ook van anderen dat zij – net als ik – een nogal dreigende brief over een gebruikte image van een advocatenbureau gekregen hebben. In een geval ging het om meer als duizend euro voor een foto van een oester!! De dagen dat een fotograaf je vroeg zijn naam te noemen zijn geteld. Het zal in de toekomst veel meer om het geld gaan. Reken erop Uranus in Ram – heeft een nogal agressieve karakter – en Uranus is een van de heersers van het internet. Uranus in Vissen is misschien te makkelijk, meegaand en chaotisch geweest – en net-gebruikers hebben daar flink van kunnen profiteren. We hebben ongekende vrijheid op de digitale highway gehad – nu zullen we waarschijnlijk die vrijheid moeten waken. Dat een aap voor zoveel verandering zou kunnen zorgen… dat had ik nooit kunnen bedenken toen ik de foto plaatste. Zo.. Voor de goede orde… en voor de laatste keer Bokito neemt zijn sprong. Artikel eerst gepubliceerd 23 mei 2007, tijd 10:27 Amsterdam.

Bokito, Uranus in Ram, en het nieuwe internet cultuur

Mooi vind ik – die t-vierkant naar Uranus in Vissen – gevormd door Jupiter in Boogschutter in oppositie met Mercurius in Tweeling. Gezien zijn omvang zou je  Bokito aan Jupiter kunnen geven,  Uranus is de vrijheid – en Mercurius is de post zelf – die in dit geval helemaal los van Bokito -voor opschudding zorgde!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bokito, Uranus in Ram, en het nieuwe internet cultuur

  1. Pingback: De Geschiedenis, astrologie.blogo – liefde op het eerste bericht…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *