De electie horoscoop: Belangrijke overwegingen voor je eraan begint

Electie astrologie is de kunst om een geschikt moment te vinden voor het opstarten van een onderneming. Een onderneming moet je heel ruim zien, want het kan zo veel verschillende dingen inhouden, bijvoorbeeld het tekenen van een contract, het opstarten van een bedrijf, het stoppen met roken, het ‘ja’ woord zeggen, een woning betrekken, geesten verwijderen, een feest geven, enz. enz.

De planeten in de electie horoscoop moeten zowel de onderneming zelf weerspiegelen als de horoscoop (of horoscopen) van de betrokkenen personen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de astroloog vooruit kijkt. Bijvoorbeeld als je een electie horoscoop maakt voor iemand die een contract gaat tekenen – is het belangrijk dat de planeet die de persoon weergeeft niet binnenkort retrograde gaat lopen – want dit zou kunnen betekenen dat de persoon graag de zaak terug zou willen draaien, of dat hij/zij spijt heeft. Het is ook zaak om de belangrijke planeten waar mogelijk veel essentieele waardigheid te geven – daarnaast is het wel fijn als er tussen belangrijke planeten wederzijdse recepties aanwezig zijn. Wederzijdse recepties bevorderen de samenwerking met anderen en geven veerkracht. Nog een belangrijke overweging is de positie van de zogenaamde malefieke planeten, Mars/Saturnus. Een van de belangrijke regels van electie astrologie is dat je de malefieke planeten buiten de hoek huizen (1,4,7,10) houdt. Echter, ik denk zelf dat er wel uitzonderingen op deze regel zijn. Stel je doet een electie voor een beveiligingsbedrijf – in dit geval is Mars in 10 helemaal op zijn plaats. Het is zelfs een mooi uithangbordje voor wat het bedrijf daadwerkelijk doet: stoere kerels leveren.

Het probleem met electies – in mijn ervaring – is dat je vaak een prachtige horoscoop heeft – maar op onwerkelijke tijden. De meeste instellingen zijn bijvoorbeeld in het weekend gesloten – dus weekends zijn vaak uit puur praktische overwegingen onbruikbaar. Het is precies andersom bij huwelijken. Al heb je zo’n mooie horoscoop gekozen voor woensdag ochtend vroeg-  willen de meeste stellen het liefst trouwen tussen 11 en 3, op do, vrij, zat of  zondag. Waar het op neer komt is dat er altijd praktische overwegingen zullen zijn die de horoscoop keuze beïnvloeden. Als iemand een belangrijke beslissing moet nemen tussen nu – en volgende week vrijdag – dan is de speel ruimte voor de astroloog zeer beperkt.

Hoe belangrijk is het nou om een electie horoscoop te maken als er zoveel succesvolle onderneming/huwelijken/bedrijven/ enz. enz. zijn die niets met astrologie te doen hebben? Ik denk zelf, dat het een kwestie is van intentie. Mensen die een electie horoscoop maken of laten maken, hebben een bewuste intentie naar de kosmos toe.  Je zegt hardop:  dit is wat ik ga doen. Er zit power hierachter en het heeft alles met bewustzijn te maken. Een electie horoscoop maken is een daad van pure en positieve scheppingskracht en het is altijd fantastisch als je de juiste horoscoop hebt.  Electie astrologie is een soort magie –  een invocatie. Het is bijna alsof je de ‘goden’ verzoekt ‘ om over  je ‘onderneming’ te waken.  Je zegt: kijk met hoeveel liefde en aandacht deze onderneming opgericht is.   “I invite you to look kindly on it”.

In deel twee ga ik de electie voor astrologieblog bekijken. Waarom heb ik voor deze datum en tijd gekozen?

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op De electie horoscoop: Belangrijke overwegingen voor je eraan begint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *