Week horoscoop: Pluto schreeuwt het van de daken: Kernenergie? NEE

Week horoscoop: Het is opvallend dat Pluto de enige planeet is die op dit moment in het element aarde staat. Pluto is een planeet die o.a. met kernenergie, kernreacties, de dreiging van meltdown, maar ook met geheimzinnigheid te maken heeft. Kernenergie is omringd enerzijds door stilzwigen en gebrek aan openheid en anderzijds door demonstranten die er fel tegen zijn. Pluto doet altijd heel veel stof opwaaien.  De afgelopen dagen met Pluto in vierkant met Mercurius – heeft de overheid in Japan zijn best gedaan om het volk gerust te stellen over het gevaar van een ‘fall out’. Op eigen bodem is er op zondag een demonstratie in Middelburg geweest tegen Borssele 2. Het feit dat er zo weinig aarde is op dit moment – legt wel heel erg de nadruk op Pluto. Hij schreeuwt het van de daken. Kernenergie: NEE!! De risico’s zijn veel te groot, de opslag van de afval vormt een dreiging voor onze planeet. We moeten gaan investeren in duurzame energie en ophouden met spelen met vuur.

Week horoscoop: Ander nieuws. We gaan naar de volle maan toe – tijd dus om te zaaien. Een sterke begin energie (Uranus/Jupiter in Ram) – wordt getemperd door de Zon in Vissen. Alles dringt zich nu omhoog. De lente is in volle tocht – maar we moeten tot volgende week maandag wachten op grote doorbrak, de Ram ingres van de Zon.

Week horoscoop: Mercurius conjunct Jupiter in Ram op dinsdag. Jupiter is groot – Mercurius is nieuws. Ram is een vechtersbaas. Wat doen we met de no-fly zone over Libya? Het leger? Geweld? Misschien beter om geen televisie te kijken!! Het lanceren van een nieuwe product. Mannen in het nieuws?

Week horoscoop: Op zaterdag vindt de volle maan plaats: Maan staat in Maagd en de Zon in Vissen, precies op de zere plek (d.w.z. helemaal aan de cusp van Vissen/Ram). Op zaterdag staat de Zon waar Uranus stond afgelopen week vrijdag toen de aardbeving Japan verwoestte. Als je het ‘equal house’ systeem gebruikt, staat de Zon op de cusp van de IC van de horoscoop van Japan. Japan blijft onder deze astrologische omstandigheden enorm kwetsbaar  – want eenmaal in Ram – moet de Zon heel wat planeten passeren – voordat hij lekker in zijn fel mag zitten. Ik zelf zal een beetje goed adem kunnen halen als de Zon de overstap naar Ram heeft gemaakt, in vier staat en over Uranus heen is.

Week horoscoop: Zondag staat de Maan conjunct met Saturnus in Weegschaal. Ik denk dat  – ruim een week na de beving – het verlies van Japan duidelijk wordt. Het land heeft zich ongeloofelijk dapper gedragen. De schok ebt nu langaam weg – plaatsmakend voor verbijstering en verdriet.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *