De Horoscoop van Twitter…

Op 21 maart 2006 – om 21.50 Pacific Standard Time – stuurde Jack Dorsey het volgende bericht: “”just setting up my twttr”.. Twitter (kwetteren in het Nederlands) is afgelopen maandag vijf jaar is geworden. Een geschikt moment om naar de horoscoop van het social-network site Twitter te kijken.

Opvallend aan deze horoscoop is natuurlijk – de plaatsing van de Zon in Ram – op de wereld as.  Uranus is in het afgelopen jaar een paar keer over dit punt heen geweest – en we weten wat een enorme rol Twitter gespeeld heeft in de Arabische Revoluties dit jaar, maar ook in de studenten protesten in Iran. In de zomer van 2009 stond Pluto in Steenbok vierkant op de Zon in de horoscoop van Twitter. Eveens belangrijk is dat de Zon conjunct staat met de Noord Knoop van de Maan. Volgens de Hamburger School – heeft de Noord Knoop iets te maken met de groep en met karmische associaties en ontmoetingen. Los hiervan heeft de Noord Knoop met lotsbestemming te maken. Daarbovenop staat Pluto conjunct met de ‘galactic centrum’ in reislustige Boogschutter. Dat de Maan zo dichtbij Pluto staat, is een indicatie dat gebruikers van overal in de wereld vandaan komen. Pluto is nooit oppervlakkig in zijn uitwerking en Twitter heeft bewezen wat een enorme impact communiceren met elkaar kan hebben.

Met Twitter gaat het om communiceren. Mercurius staat in vruchtbare, vloeibare Vissen. Vissen is vormloos, instinctief en voelt alles aan. Met je tweet stuur je nieuws de Twitterverse in. Er bestaat wel een Twittiquette – zo is eigenlijk ‘not -done’ om mensen te vervelen met informatie over alles wat je op een dag doet! Via Twitter kom je het leven binnen van wie je ook wilt volgen. Zodoende overstijgt het medium de Saturnale barrieres van status en ‘ons kent ons’. Vissen is een erg sociaal teken. Het gaat immers om de groep en minder om het individu.

Van alle planeten in de horoscoop van Twitter– neemt Saturnus de meest gespannen positie in. Hij deelt de helft van de horoscoop met Mars – en staat er halve vierkant op. Saturnus is ook retrograde. De Twitterverse is een eigen systeem dat moeilijk in banen te leiden is. Het is onvoorspelbaar – en Saturnus weet daar weinig raadde mee. Tot nu toe heeft Twitter alle overname boden afgewezen – en is gewoon bezig de eigen diensten te ontwikkelen.

Met de Zon in de Twitter sec.prog. horoscoop op 6 graden 25 Ram, is het in ieder geval duidelijk dat Twitter ’s sociale role nog lang niet uitgespeeld is.   Als volgend jaar de Uranus/Pluto vierkant goed voelbaar begint te worden – zullen de Tweets bomvol TwitScoops staan!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology, mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

5 Reacties op De Horoscoop van Twitter…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *