Week Horoscoop:Mars in Ram, Mercurius Retrograde

Week horoscoop: De week begint vrij heftig. De Zon in Ram is bijna exact vierkant Pluto – terwijl vanavond Jupiter zijn 3e en voorlopige laatste oppositie met Saturnus maakt. Onder deze stand van planeten en energieën is er enerzijds een sterke behoefte om iets nieuws te beginnen – en anderzijdse een grote rem erop. De vierkant en de oppositie zijn allebei aspecten die gevoelens van onmacht, frustratie en woede kunnen oproepen. We hebben een uitbarsting van opgekropte emoties gisteren in Londen gezien waar een grote demonstratie (250.000 betogers) tegen de ConDem regering gedemonstreerd hebben. Zon vierkant Pluto is een behoorlijke krachtmeting. Jupiter oppositie Saturnus voelt als van een koude kermis thuiskomen. De snoep is op!

Week horoscoop: Venus staat momenteel verhoogd in Vissen. Dit is een mooie, romantische stand voor Venus – die zich helemaal thuis voelt in het zachte water teken. Venus glimlacht op de jonge minnaars – de liefde hier is nog vormloos – en vol mogelijkheden. Venus komt nu steeds dichter in de buurt van Mars echter het duurt tot mei voordat de conjunctie tussen de twee plaats vindt. Venus in Vissen is een prettige voorjaarscombinatie. Het doet de hart sneller kloppen.  We hoeven alleen om ons heen te kijken om te zien dat “Love is in the Air.

Week horoscoop: Op woensdag gaat Mercurius retrograde waardoor de risico ontstaat dat zaken die met computers, forenzen, communicatie, schrijven, bellen, enz. enz. te maken hebben, vertragingen zullen oplopen. Mercurius retrograde is dikwijls heel frustrerend. Je kunt lang met iets bezig zijn zonder zichtbaar resultaat – GRRRRRRR . Je raakt iets kwijt, en je zoekt je te pletter, en dan ineens vind je het terug op de eerste plaats waar je gezocht hebt! Verbijstering alom! Mercurius retrograde is in feite een uitgebreide oefening in grondigheid in je dagelijkse routines. Slordigheid wordt gestraft – dus neem de tijd voor alles. Mercurius gaat weer direkt lopen op 24 april.

Week horoscoop: Op zaterdag maakt Mars de overstap naar zijn eigen teken Ram. Dit heeft veel impact op de Zon die eveneens in Ram staat. Pas nu komt de volledige energie en kracht van de Zon in Ram tot uiting. Toen Mars in Vissen stond, was de energie van de Zon nogal gedempt. De heerser van een teken werkt achter de scenes en heeft invloed op wat er op het podium gebeurt. Met Mars in Vissen – stond een deel van de Zon/Ram kracht en energie vast in het verleden of in een soort onmacht. Vissen gaat ons verstand te boven. Met Mars eenmaal in Ram is er een meer ongebreideld gevoel. Je kunt direkt tot aktie overstappen – zonder met een been nog in het verleden te zitten.
Het enige minpunt natuurlijk is Mercurius retrograde. Wees soepel in wat je doet en wees bereid je plannen desnoods aan te passen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week Horoscoop:Mars in Ram, Mercurius Retrograde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *