Een bijzonder interessante nieuwe maan

Wat een bijzonder interessante nieuwe Maan hebben we op zondag!!  Een kleine uur na de nieuwe maan staat de Maan in oppositie met Saturnus. Op 22 uur 49 (LT) is Mars conjunct met Uranus aan het begin van het teken Ram. Op maandag komt de Zon zelf in oppositie met Saturnus te staan gevolgd op 11.32 (LT) door de ingres van Neptunus in Vissen. Ik herhaal – wat een bijzonder interessante nieuwe Maan. Nu de miljoen euro vraag: wat betekent het ? Deze horoscoop is getrokken voor Greenwich, 3 april 2011, 14.32 GMT. (click op de image als je een grotere afbeelding wil zien)

Deze nieuwe maan is beheerd door Mars – en Mars staat super sterk in zijn eigen teken Ram. Het is de eerste keer sinds het jaar 1998 dat de Ram nieuwe maan plaatsvindt terwijl Mars in zijn eigen teken Ram staat.  Daarbovenop staat deze Mars ook nota-bene conjunct met de grote vernieuwer Uranus en erg dicht op het Ram punt. Door alle activiteit rondom dit punt het afgelopen jaar, is de kracht hiervan enorm toegenomen.

2009 – Mars in Ram – Zon in Tweeling
2007 – Mars in Ram – Zon in Stier
2005 – Mars in Ram – Zon in Tweeling
2003 – Mars in Ram – Zon in Boogschutter
2000 – Mars 28gr. Ram – (Zon komt Ram net binnen)
1998 – Mars in Ram – en ook nieuwe maan in Ram – op 28 maart 1998
—– Vlak na deze nieuwe maan – is de Good Friday Agreement getekend. Dit signalleerde een historische doorbrak in de onrust in Noord Ierland en maakte vrede mogelijk.
Daarnaast is Viagra ook goedgekeurd!! Mars in Ram als heerser van de nieuwe maan, ingaande conjunct Saturnus.

Een bijzonder interessante nieuwe maan:
Vanaf het moment dat Mars de conjunctie met Uranus voorbij is – is Mars ook de planeet die ’s ochtends voor de Zon op zal komen. Een overdosis energie die zowel aktie gericht is – als doorbrekend. (Terloops meld ik dat de temperatuur flink op gaat lopen in het komend weekend!!). Zon, Maan, Mercurius, Mars, Jupiter, Uranus allemaal in Ram, betekent vuur in overvloed. Het enige nadeel aan deze combinatie is dat Ram behoorlijk “ik eerst” kan zijn. In zijn enthousiasme ziet Ram anderen gauw over het hoofd. Er zit ook een flink brok agressie is deze combinatie – veel meer bijvoorbeeld dan in 1998 toen Mars conjunct met Saturnus stond. Dus deze nieuwe maan oogt – naar mijn idee – ook nogal oorlogszuchtig. Mars in Ram verhoogt de Zon – en Zon in Ram wordt beheerd door Mars. We mogen misschien wel blij zijn dat Saturnus aan de overkant zit…

Een bijzonder interessante nieuwe maan:
Momenteel zit Saturnus goed in de zadel – en legt een behoorlijke rem op de energie van deze nieuwe maan. Saturnus eist discipline, wil een goed plan zien, en retrograde – heeft Saturnus voldoende uithoudingsvermogen om achter over in zijn stoel te leunen en te wachten op wat er gaat komen. Een impasse dreigt…  Ram wil vooruit – Saturnus doet erg voorzichtig. Het lijkt een beetje op ‘a waiting game’.

Kijk waar deze nieuwe maan/Saturnus  oppositie in je eigen horoscoop valt. Daar zou je het gevoel kunnen hebben van vast zitten terwijl je heel graag vanuit je kracht verder wilt komen. De druk van binnen om te handelen is extreem hoog. Echter is het zaak om niets te forceren. Het is – mijn inziens – heel belangrijk nu om geduld te hebben – wat op zich al heel moeilijk is voor de Ram.

Een bijzonder interessante nieuwe maan:
Plant de zaad, bereid je plannen voor – en zoals de runes dat mooi zeggen: besef dat je niet aan een gras spriet kan trekken om groei te forceren. De groei zit er in – het moment is ervoor – alleen de resultaten worden nog niet zichtbaar. Misschien moeten we daarvoor wachten tot Saturnus weer vooruit loopt.
Wat dat betreft is de Weegschaal nieuwe maan op 27 september interessant – want dan staat Saturnus in 18 graden 08 Weegschaal. Eindelijk passeert Saturnus de 17 graden 13 Weegschaal grens (dit is de graad waar Saturnus retro. ging in 26 januari). Pas na de zomer is er sprake van ‘full steam ahead’.

Een bijzonder interessante nieuwe maan:
En dan hebben we niet eens naar Neptunus gekeken – die de dag daarop zachtjes en bijna onopgemerkt het teken Vissen binnenglipt. Koele wateren die de hitte van de Ram in damp doet verdwijnen… Stoom afblazen? Nee – liever geduld hebben.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *